családtervezés

2019.05.23. 11:42

Debrecenben is csodára várnak

A program több lehetőséget is kínál a sikeres gyermekáldás eléréséhez.

Fotó: SZD

Életöröm címmel rendez Domonkos Családi Fesztivált május 25-én és 26-án a debreceni domonkos közösség és a Főnix Rendezvényszervező Kft. a Nagyerdei Kultúrpark területén. A családtervezés és a termékenység témája fókuszáló esemény csütörtöki beharangozóján Tokodi László atya mutatta be a sajtónak a sorianói Szent Domonkos kegykép másolatát, melyet Potyók Tamás festőművész készített. A képhez sok száz csoda és imameghallgatás kötődik, a szent közbenjárását különösen gyermekáldásért imádkozó nők szokták kérni. A kegykép szombattól a debreceni Szent László Domonkos-templomban lesz látogatható.

– A debreceni domonkos rend közössége különösen foglalkozik a természetes családtervezéssel, emellett a meddőség korunk egyik legnagyobb problémája, ezért is hívtuk életre a fesztivált – mondta Tokodi László atya a beharangozón. Szombaton várjuk azokat a családokat, aki gyermeket szeretnének vagy gyermeket nevelnek, hiszen a Ciklus Csoda elnevezésű programban a Billings-módszerrel és a Creighton modellel is megismerkedhetnek.

A Szent Domonkos-kultusz

A Spanyolországban született szentnek a világ több országában nagy kultusza van. A hagyomány szerint a kegykép eredetijét Szűz Mária ajándékozta a Sorianóban lévő domonkos kolostornak 1530-ban, ezt követően sok csodát és gyógyulást kötöttek a kegykép jelenlétéhez.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában