Meglepetés!

2023.12.28. 13:33

Különleges ajándékot kapott Korda Gyuri Debrecenben

Karácsony másnapján nagykoncertet adott a debreceni Kölcsey Központban Korda György és Balázs Klári, akik portálunknak elmondták, hogy mindig meleg szívvel látogatnak el a cívisvárosba.

Gubányi Patrik

A december 26-i koncert előtt kapta meg az ajándékot Korda György

Forrás: Molnár Péter

Az ország közkedvelt házaspárja, Korda György és Balázs Klári Debrecenben töltötte karácsony másnapját, melynek apropója az volt, hogy december 26-án, kedden ünnepi nagyzenekaros koncerttel lepték meg a helyi közönséget a helyi Kölcsey Központban. A karácsonyi fényekben tündöklő előadás alatt felcsendültek a legnépszerűbb slágerek, melyek a közönség hangulatát a tetőfokára emelték.

Az ikonikus pár, akikről már mindenki hallott, vagy legalábbis a dalaikat biztosan, immáron negyven esztendeje énekelnek együtt. Töretlen sikerük a korábban jól megírt dalaiknak köszönhető, amelyek most újra fénykorukat élik. Az országban több helyen is hallhattuk őket koncertezni, lendületük irigylésre méltó, hiszen a hazai fesztiválokon gyakran megjelennek, köztük a debreceni Campus Fesztiválon is.

Korda György és a debreceni élményei

– Szívmelengető érzés, hogy a debreceniekkel tölthettük karácsony utolsó napját. Mivel a Campus Fesztiválon rendszeresen ott vagyunk, így már több szállal is kötődünk a városhoz, hiszen Klári debreceni születésű. Csodálatos este volt, remélem, hogy a közönség is nagyon élvezte, mivel mi úgy éreztük, hogy fantasztikus volt a hangulat, melyet Soltész Rezsővel, tehetséges táncosokkal és vetítéssel fűszereztünk meg – mondta a művész.

Nagyon megható pillanatok voltak, a fogadtatás is rendkívül megtisztelő volt, így az est végén egy olyan ajándékkal leptem meg a közönséget, amilyenre eddig még nem volt példa, elénekeltük az Ave Mariát, ami a koronáját adta a rendezvénynek

– húzta alá Korda György, aki örömteli hangon idézte vissza a koncert főbb pillanatait, majd kiemelte, hogy, sokszor találkoznak barátokkal és pályatársakkal a cívisvárosban, hiszen van egy különleges hangulata, ami máshol nem tapasztalható.

debrecen, korda györgy, balázs klári koncert, öltöny, ajándék
Korda György és Balázs Klári barátokkal is találkoztak a koncert előtt 
Forrás: Molnár Péter

Hajdúnánási szabóval kötöttek barátságot

Mint arról már korábban beszámoltunk, Mircse Béla hajdúnánási szabó világéletében szerette és tisztelte Korda Györgyöt, ezért egyik koncertjén bátorkodott odamenni az énekeshez, majd felajánlotta neki, hogy minden születésnapjára, névnapjára és karácsonyra készít neki egy öltönyt tisztelete jeléül. Mára már több mint nyolcvan öltönyt adott át a művésznek, nem volt ez másképp a december 26-i eseményen sem.

Van egy nagyon kedves hajdúnánási barátom, aki tizenöt évvel ezelőtt elmondta, hogy nagyon szeret és tisztel. Minden születésnapomra és karácsonyra kapok tőle szebbnél szebb öltönyöket. A szokásához híven a keddi koncert előtt is átadott nekem egyet, amiért rendkívül hálás vagyok

 – mesélte Korda György.

debrecen, korgya györgy, balázs klári koncert, öltöny, ajándék
Mircse Béla a keddi koncert előtt is átadott egy öltönyt Korda Györgynek 
Forrás: Molnár Péter

Januárban tölti a 85. életévét

Az ünnepi előadáson sem maradhatott el természetesen a közönség kedvence, a Reptér című sláger. – A rajongók kedvence tényleg a Reptér című sláger, sokszor hiába énekelek mást, állandóan ezt kiabálják be. A feleségem egyszer azt mondta, hogy Gyurikám, énekeljük el tizenkétszer a repteret, aztán menjünk haza – jegyezte meg viccesen a művész.

Fiatal feleségem van, így kénytelen vagyok hozzá fiatalodni. Tavaly közel száz koncertet adtam, amelyhez testi-lelki egészség szükséges. Szinte úgy kell élnünk, mint egy profi sportolónak, persze a fizikai adottságaimhoz mérten. Amilyen szeretetet kapok a közönségtől, az teljes mértékben feltölt minden alkalommal. Debrecenbe ötszáz kilométert utaztunk, de ez nem érdekelt minket, mert annyira fel voltunk pörögve a koncert után, hogy még hajnali háromkor is erről beszélgettünk Klárival

 – tette hozzá érdeklődésünkre Korda György, aki januárban tölti be a 85. életévét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában