Durva!

2023.07.31. 22:11

Megmutatta véraláfutásos monokliját Megyeri Csilla!

Haon.hu

Forrás: MW-archív

Napok óta Megyeri Csilla botrányától hangos a sajtó, miszerint a debreceni Campus fesztiválon brutális verekedésbe keveredett. Az esetről készült videó a Tények Plusz birtokába is eljutott, később pedig az egykori műsorvezető a Rádió1 reggeli műsorában számolt be az eset részleteiről – olvasható a Tények közlésében.

– Nagyon méltatlan ez az egész helyzet és kellemetlen, és hát sajnálom ezt az egész helyzetet, amibe belekerültem. Nekem soha nem volt az életemben ilyen szituáció – nyilatkozta múlt pénteken.

Ahogy korábban a Haon is megírta, Megyeri Csilla vasárnap közzétett posztjában a nők elleni erőszakra figyelmeztet, és hosszú leveléhez egy smink nélküli fotót is csatolt magáról. Azt írta, a kép és a szöveg felhasználása csak együtt, teljes terjedelmében engedélyezett, így üzenetét mi is szerkesztetlen formában közöljük lentebb.

„Remélem jól megvertek, már rád fért”

Ilyet soha, semmilyen körülmények között nem mondhatunk.

Hogy én hibáztatom-e magam? Minden nap. 8 nap telt el, de éjszakánként alvás helyett azon pörgetem az agyam, hogy mit kellett volna máshogy csinálnom, mikor volt az a pont, amikor inkább fel kellett volna állni, és elsétálni. Én sosem tapasztaltam az életemben erőszakot. Nem tudok mit kezdeni a történtekkel, annyira idegen számomra ez az egész helyzet. Méltatlannak érzem, hogy emiatt magyarázkodjak, hiszen nem szerepel az eszköztáraman a dolgok ilyesfajta elintézése.

Önmagában is hatalmas teher, egyik áldozatnak sincs arra szüksége, hogy a környezete, vagy akár idegenek őt hozzák ki hibásnak. És azt sem gondoltam, hogy ennyire rettenetes érzés ez, és micsoda utóhatásai vannak. Az agyunk tudja, hogy mennyit engedjen feldolgozni, és azt is, mennyit felejtsen. Én most jutottam el addig, hogy ezt le tudjam írni. Valamikor eljutok odáig is, hogy dolgozzak azon, hogy elengedjem, feldolgozzam ezt. Nem akarok túlozni, hiszen köszönöm, megvagyok, de számomra is meglepő, mennyire mélyen tudja érinteni az ember lelkét a testi erőszak. Ha rajtam múlt volna, az egészről maximum a legszűkebb környezetnek meséltem volna, de nekik se szívesen. Nem akartam célszemély lenni, akibe minden „katasztrófaturista” belerúghat, akit szájára vehet egy ország, csak mert olyan méltatlan helyzetbe keveredett, hogy egy bántalmazás miatt neki kelljen magyarázkodnia.

De belegondoltam, hogy hány olyan nőtársam van, aki nem meri elmesélni a történetét, nem mer segítséget kérni. Nőket bántalmazni nem oké. Nincsen rendben, ha megütnek egy nőt, nincsen rendben, ha bármilyen módon kezet emelnek rá és nincsen rendben, ha azt gondoljuk, „biztos rászolgált”.

Nincsen rendben.

Nincsen rendben, ha nyilvános helyen a földre löknek és ütlegelnek egy nőt, nincsen rendben, ha utána az a nő nem meri elmesélni, vagy próbálja a jelentőségét csökkenteni.

Nincsen rendben! Megírtam ezt a bejegyzést azokért a Nőkért, akik félnek, akik ugyanúgy nem alszanak, mint én, akik nem merik elmondani a környezetüknek, hogy bántják őket. Feltöltöttem ezt a képet smink és Photoshop nélkül azokért a nőkért, akik sminkelik azokat a fotókat, amiket elszenvednek.

Arra kérlek Benneteket, hogy attól függetlenül, hogy szerettek-e, vagy sem, nézzetek körül, hallgassátok meg az ismerőseiteket, figyeljetek jobban oda a másikra. A legszomorúbb az, hogy mindez zárt ajtók mögött is megtörténhet nap mint nap, olyan emberek által akik „szeretik” a másikat.

Hétfőn napközben azonban az edzőteremből jelentkezett be, ahonnan már nem csak fekete-fehér kép formájában, hanem 24 órán át elérhető Instagram-sztorijában mutatta meg csúnya monokliját.

Csilla korábban azt mondta, hogy a verekedésben az arcát és a combját érték leginkább az ütések, valamint, hogy jogi útra tereli az incidenst, sőt, már ügyvédhez is fordult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában