Friss hang, örökzöld slágerek

2021.12.04. 12:38

Tinikora kedvenc dalait énekelheti a Desperado új énekesnője

Hatalmas kihívást jelentett Rékának, hogy átvette a frontember szerepét egy két évtizede sikeresen működő csapatban.

Fotó: Desperado

Mérföldkőhöz érkezett idén augusztusban a Desperado együttes története. Szinte bombaként robbant a hír, hogy Gábor Bernadett távozik a népszerű popzenei formáció éléről. Betti több mint húsz évig adta a hangját a trió dalaihoz, melyek mindmáig töretlenül népszerűek a magyar diszkókban. Ezzel komoly próbatétel elé állította utódját, Böjte Rékát, aki az elmúlt hónapokban már jó néhányszor találkozott a közönséggel. Kíváncsiak voltunk, az új énekesnő hogyan élte meg ezt az időszakot.

- Évek óta ismerem a srácokat, fellépések alkalmával gyakran összefutottunk. Amikor megkerestek a megtisztelő kéréssel, hogy pár héten belül álljak velük színpadra, természetesen örömmel vállaltam. Hatalmas kihívás és felelősség átvenni a frontember helyét egy két évtizede sikeresen működő csapatban – hangsúlyozta Böjte Réka. Hozzátette, ennek ellenére flottul ment a munka. – Először kipróbáltuk a dalokat a stúdióban. Gyorsan haladtunk, hiszen ezekre a zenékre buliztam tizenévesen, így mindegyiket ismerem és szeretem. Hihetetlen érzés színpadra állni a fiatalkorom meghatározó csapatával és örökzöld slágereivel. Nagyon hálás vagyok Andrisnak és Zsoltinak, amiért rám gondoltak és megkerestek, hogy dolgozzunk közösen. Rendkívül megtisztelő és nagyon köszönöm a bizalmat! – fogalmazott a csinos debreceni énekesnő.

Fotó: Desperado

Mint megtudtuk, Réka figyelemreméltó zenei előképzettséggel rendelkezik, a családja ugyanis már óvodás korában felfigyelt a tehetségére. Az Ady gimi ének-zene tagozatán pallérozódott, ahol nyolc évig kórusban énekelt, az egyetemi évei alatt pedig karaoke műsorokat vezetett különböző fővárosi szórakozóhelyeken. Ekkor döntötte el, hogy hivatásszerűen szeretne foglalkozni az énekléssel. Feltűnt több hazai és külföldi tehetségkutatóban, valamint énekversenyen, ezek közül néhányat meg is nyert. Először a Debrecen Hangja elnevezésű versenyen állt nagyszínpadra, több ezres közönség elé az Abrakazabra együttessel.

- Mindig vonzottak a mediterrán tájak és a latinos dallamvilág. Korábban felvettünk pár saját dalt, a párom, Axel stúdiójában, ennek köszönhetően a Kerozin együttes vendégeként több alkalommal énekelhettem magyar és külföldi közönség előtt. Felléptünk Görögországban, Máltán, Svájcban, Münchenben, Tenerifén, Floridában és New Yorkban is – avatott be.

Meglepetést hoz a Mikulás

Az immár Desperado feat. Réka néven működő együttes számára a tagcsere után a nagyérdemű visszajelzése volt a legkritikusabb szempont. – Izgultam az első fellépések előtt, de hálás vagyok a közönségnek, mert hihetetlen sok szeretetet, pozitív visszajelzést és biztatást kaptunk – árulta el a popbanda új hangja a Haon kérdésére. Hozzáfűzte, az együttesbe való beilleszkedés egyáltalán nem jelentettt gondot. – Évek óta pasikkal vagyok „összezárva” egy turnéautóba. Néha van egy-két dirr-durr, aztán mindig röhögés a vége.

A Desperado szőke szépsége azt is elárulta portálunknak, hogy szombat estére meglepetést tartogatnak a debreceni közönség számára. – Külön erre az alkalomra készült, eddig soha nem hallott verzióban csendül fel az egyik legismertebb slágerünk. Várunk mindenkit szeretettel 21 órától a Régi Csibészekben! Boldog Mikulást!

VTN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában