ökölvívás

2021.02.11. 15:14

Fásy Ádám a Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyen vendégeskedik

Fásy Ádámot kérdeztük a debreceni bokszversenyen, mi az oka, hogy kilátogatott, és egyáltalán mit keres a ring körül, ő pedig őszintén válaszolt.

20210205 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Bocskai boksz sajtótájékoztató: megrendezik a 65. Bocskai István Ökölvívó Emlékversenyt Debrecenben. képen: Fásy Ádám Magyar Ökövívó Szakszövetség felügyelő bizottsági tag

Fotó: Napló-archív

Azt már megszokhattuk, hogy a Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyen megfordulnak celebek is. Ezúttal a rendezvényt megtisztelte jelenlétével Fásy Ádám, akit a mulatós zene világából ismerhetünk leginkább, de nem véletlenül vesz részt a bokszviadalon.

Fotó: Napló-archív

– Csötönyi Sándor révén húsz évig voltam a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökségi tagja, két éve pedig az ellenőrző testületnek lehetek a részese – mondta a Hajdú-bihari Naplónak a zenetévék sztárja. Fásy Ádám arról is beszélt, hogy nagyon szereti a sportot, nem mellesleg minden nap két órát ellipszis trénerezik, de szerinte az ökölvívás az egyik legőszintébb sportág, mert face-to-face, vagyis szemtől szemben kell két embernek megmérkőznie egymással, s hamar kiderül, hogy ki a jobb, nem lehet mismásolni. – 1989-ben kezdtem el az egészet. A nógrádi ökölvívó szövetségnek lettem az elnöke akkor, s beleszerettem még jobban a sportágba, ki merem jelenteni, a szerelmese lettem. Mikor Kovács Kokó István nagy eredményeket ért el, mi rendeztük a jó körülményeket, a megjelenést köré. Mindemellett sok ember zenei karrierjét nekem köszönheti, például Bunyós Pityut a bokszon keresztül ismertem meg, s igencsak szép karriert futott be úgy a sportban, mint a zenében, ezekre mind-mind büszke vagyok. Ahogy arra is, hogy a mostani elnök, Bajkai István is számít a segítségemre – mondta a lassan 70 éves művész.

Fásy Zsüliett, mint bokszoló?!

Kérdésünkre beszélt a női ökölvívókról is Fásy Ádám: szerinte nincs különbség a férfi és a női ökölvívás között, egyenjogúság van. Lánya, Fásy Zsüliett is belekóstolt a sportág rejtelmeibe, s édesapja szerint nagyon jó hozzá a testfelépítése, csak más irányba mozdult el lánya élete. A fiatalokat viszont arra buzdítja, hogy kezdjék el, maga a vívás része, amikor harcolni, küzdeni kell, az gyönyörű szerinte, nincs ahhoz hasonló érzés.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában