Cukorkóma fenyeget

2021.01.20. 13:32

Farsangi funkyval készül a Bon-Bon

Szolnoki Péter és Török Tamás újult erővel vágnak neki a következő 25 évnek.

Fotó: Facebook / Szolnoki Péter hivatalos oldal

Alapvetően jó évük volt, ám fájó pont, hogy a világjárvány éppen a fennállásuk 25. évfordulóján szólt közbe, meghiúsítva ezzel jubileumi terveiket – így összegezte az elmúlt esztendőt a TV2 Mokka című reggeli műsorának vendégeként a Bon-Bon két oszlopos tagja. A debreceni származású Szolnoki Péter és zenésztársa, Török Tamás szomorúan hozzáfűzték, a 65 állomásos turnéjuk, illetve születésnapi nagykoncertjük elmaradásán túl a tavalyi esztendő két jó barátjuk halálával sújtotta őket. Mint ismert, 2020 februárjában hosszú betegség után elhunyt Gyenes Béla szaxofonos, aki több mint két évtizedig erősítette a zenekart, majd a nyár folyamán Szerdahelyi Lászlótól, az Azok a fiúk nevű zenekar frontemberétől kellett búcsút venniük.

A jubileum apropóján felelevenítették, hogyan telt az elmúlt negyedszázad.

- Csak arra emlékszünk, ami le van írva – jegyezte meg tréfálkozva Szolnoki Péter. – Ebben nagy segítségünkre volt Sándor András barátom, aki 5 évvel ezelőtt írt rólunk egy könyvet, amit akkor nagyon korainak éreztünk – jegyezte meg.

Mint kiderült, barátságuk és a zenekar jövője az eltelt hosszú idő során sosem került veszélybe. – Komolyabb összezördülésünk háromszor-négyszer volt talán, főképp csak parázsvitáink voltak – tekintett vissza Török Tamás, aki elismerte, egymástól teljesen eltérő személyiségek, ugyanakkor az alapvető emberi és zenei értékeik azonosak. – Olyan ez, mint egy hosszú házasságban. Nagyon fontos a tolerancia, meg egy csomó mindent felsorolhatnék még, de a humor elengedhetetlen – tette hozzá véleményét az énekes.

Azt is elárulták, hogy már javában zajlik az elmaradt koncertek újjászervezése, nyáron pedig szeretnék bepótolni az elmaradt szülinapi nagykoncertet. Addig is stúdiómunkálatokat végeznek, új dalt készítenek, amelyet februárban Farsangi funky címmel hallhat a közönség.

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/bulvar-celeb/helyi-bulvar-celeb/szolnoki-peter-is-elmeselte-hogyan-elte-meg-a-tavalyi-evet-4907281/

A borítókép: Török Tamás (balról) és Szolnoki Péter a Mokkában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában