Sikerek

2020.11.27. 16:17

Történelmi rockmusical és negyedévszázadnyi édes könnyűzene

Huszonöt éves a Bon-Bon zenekar, ám a járvány miatt a jubileumi koncertet csak jövőre tartják meg.

Fotó: Facebook / Szolnoki Péter hivatalos oldal

Idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Szolnoki Péter és Török Tamás alkotta duó. A zenekar előbbi tagja a jeles jubileumról és a Sárkányszív című rockmusicalről is beszélt nemrégiben a Sláger TV kamerái előtt.

– Ez egy történelmi rockmusical, amit nagy sikerrel játszanak Sasvári Sándor főszereplésével – árulta el a Moravetz Leventével közösen jegyzett produkcióról. Hozzáfűzte, a színész-rendezővel először nyolc évvel ezelőtt dolgozott együtt. – Már korábban is írtam zenés darabokat Gergely Róbert barátom felkérésére, aztán egyre több ehhez hasonló felkérés érkezett – jegyezte meg. A dalszerző a Sárkányszív kapcsán minden szerénységét félretéve kihangsúlyozta: nagyon szórakoztató „és hát nagyon jó a zenéje”.

– Orfűn lett volna a premier júliusban, de azt sajnos elmosta az eső. Döbbenetes volt egyébként a közönség szeretete és kitartása, még szakadó esőben is ott álltak húsz percig – mesélte Szolnoki Péter. Bevallotta, megviselte, hogy végül halasztaniuk kellett az előadást, ám szerencsére később be tudták pótolni. Ugyanakkor dupla örömöt jelent számára, hogy a rockmusical sikerein túl a Bon-Bon immár negyedévszázados fennállását is ünnepelhetik. Bár a jubileumi koncertet a járványhelyzet miatt előreláthatólag csak 2021-ben tartják meg, a háttérben szorgosan folynak a zenekari munkálatok. – Elindítottuk a Haverok, buli, Bon-Bon című musicelünket, amelyben kivételesen színészként is láthat engem a közönség. Az elején furcsa kirándulásnak tűnt, de azóta belejöttem és már élvezem – vallotta be. Azt is megtudtuk, hogy Török Tamással folyamatosan dolgoznak az újabb dalokon, a járvány hónapjait főként zeneszerzéssel és pihenéssel töltötték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában