Régi slágerek, új lemez

2020.11.11. 08:02

Felcsendül egy ismerős hang Sláger Tibó albumán

A slágergyáros új válogatáslemezén Pohly Boglárka is feltűnik.

Fotó: Pohly Boglárka-archív

Sláger Tibó sok pop- és mulatós sláger alkotója, az ő nevéhez köthető többek között a Kék a szeme vagy a Gyere, táncolj, cigány lány is. A debreceni születésű Pohly Boglárka, a Muzsika TV sztárja is elénekel egy dalt Sláger Tibó legújabb válogatáslemezén.

– Az albumon 19 előadó 19 dallal jelentkezik, az egyiket én kaptam, a Magyarország című dalt éneklem ezen a lemezen. Ez egy kicsit poposabb zenei világ, eddig operetteket, nótákat énekeltem, de ez a dal is illik a repertoáromba, mert gyönyörű, magyar életérzésű, lírikus dalról van szó – osztotta meg a Naplóval Boglárka. Hozzátette: – Több szám közül választhattam, de ez áll a legközelebb a szívemhez. Tibónak több mint háromszáz szerzeménye van, ez most egy extra válogatás, a legnépszerűbb, legtöbbet előadott dalokat gyűjtötte egy albumra – mondta az énekesnő.

Termékeny időszak

Boglárka az elmúlt években operetteket és nótákat dolgozott fel; meglátása szerint a pandémiás helyzet az otthoni és a stúdiómunkának kedvezett, hiszen kevés előadása volt közönség előtt.

Megjelent a harmadik nagylemeze, Csendül hát a magyar nóta címmel.

„Nagyon termékeny ez az időszak számomra, sok idő és energia jut a zenei alkotómunkára. Akármilyen művészről legyen szó, az alkotási kényszer bennünk van; mivel nem lépünk fel, otthon is dolgozunk, ezt nem lehet kikapcsolni.”

– Ha nem lett volna ez a pandémiás időszak, most Kanadában lennék, egy magyar társaság meghívásának tennék eleget, de sajnos a vírus közbeszólt, majd jövő nyáron pótoljuk – fogalmazott az énekesnő, aki időközben saját válogatáslemezén is dolgozik, mely a tervek szerint tavaszra el is készül. Boglárkát a színházi munkáin túl az utóbbi években a Muzsika TV, valamint a Zenebutik műsoraiban láthattuk operettnóta-feldolgozásokkal és saját szerzeményeivel. Korábban klasszikus irányvonalat képviselt, most egy kicsit modernebb zenei alapokra dolgozik, így jobban eljut a fiatalabb korosztályhoz is.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában