programajánló

2020.09.24. 16:10

Számos előadó látogat Debrecenbe a héten

Ezen a hétvégén sem fog unatkozni az, aki koncertre szeretne menni.

Fotó: Bordó Sárkány-archív

Szeptember 24., csütörtök

18.30–22 óra: CLOUD 9+, Dzsúdló – Nagyerdei Víztorony, Debrecen

2020. szeptember 24-én exkluzív koncerttel tér vissza a Cloud 9+ Debrecenbe, hogy együtt búcsúztassuk a nyarat! A rock’n’rollt elektronikus elemekkel ötvöző zenekar minden fellépésén 120 százalékon pörög, hát még, ha a körülményeknek köszönhetően az évben az egyik első bulijukról van szó! Biztos, hogy ezen az őszi estén is izomlázunk lesz a sok tánctól, és tátva marad majd a szánk a látványtól! – ajánlják ismertetőjükben. A trap-pop előadó szeptember 24-én először ad önálló koncertet Debrecenben. Dzsúdló 2019-ben tört be a köztudatba szókimondó, önreflexív dalaival. A „Hiszti” és a „Lej” slágerekre azóta már egy egész nemzedék pörgött rá. 2020 áprilisában érkezett a fiatal előadó első nagylemeze, a Fotofóbián nyolc további saját szám debütált, amelyek hamar a trending listák élére törtek.

Szeptember 25., péntek

19 óra–22 óra: ByeAlex és a Slepp – Nagyerdei Víztorony, Debrecen

A ByeAlex és a Slepp alakulása nagyjából 2015 nyarára tehető. Alex már előtte is zenekarával járta az országot, de egyre világosabb lett számukra, hogy a ByeAlex mint önálló zenekari név nem állja meg a helyét. Két tag cseréjével így, Márta Alex (ének, szájharmonika), Szeifert Bálint (basszer, vokál), Schnellbach Dávid (szólógitár), Fekete Balázs (dob) és Tóth Gésa Zoltán (gitár) ötösében megalakult a ByeAlex és a Slepp. Már 2015 őszén sikereket értek el Még mindig című dalukkal, ami mai napig a rádiók egyik kedvence. A nótát sorra követték egyéb közönségkedvencek, mint a Lotfi Begivel közös „Bababo”, vagy a Pixával megírt „Részeg”, illetve a mostani újdonság, a Lábas Viki közreműködésében előadott „Menned kéne”. A csapathoz 2018-ban csatlakozott Poór Andris basszusgitáros, akinek érkezésével további sikeres dalok készültek el, például az „Így hagysz el”, a „Merülök” vagy az „Emlékszem (vagy…)”. A Slepp persze nem dobta el a régi ByeAlex-klasszikusokat sem, ezért olyan dalok is hallhatók a koncertrepertoárban, amelyek Alex 2011–15 közötti munkáinak eredményei, mint a „Fekete” vagy az „Az Én Rózsám” – olvasható a goldrecord.hu oldalon.

18 óra–23 óra: Bordó Sárkány 10 év – Roncsbár, Debrecen

A Bordó Sárkány 10 éves jubileumi koncertje meglepetésekkel és illusztris vendégekkel.

19.30: Diabolus In Musica (Ørdøg-akusztik), Tres Hombres – Rock Cafe, Hajdúszoboszló

Diabolus In Musica – az Ørdøg akusztikus vadhajtása Hajdúszoboszlón. Ørdøg-dalok és más dalok, olyanok, amiket máskor másképp játszunk és olyanok, amiket máskor nem játszunk sehogy – írják a csalogatóban.

Vendég: Tres Hombres (Rásó Peti, Csatesz + vendégek)

Szeptember 26., szombat

19 óra–23 óra: Muddy Roots/Killer Mendez/ Breath-koncert – Rock Cafe, Hajdúszoboszló

Fotó: E.K. Avenue-archív

Szeptember 30., szerda

20 óra–22 óra: E. K. Avenue – Nagyerdei Víztorony, Debrecen

Az idén 11 éves E. K. Avenue Magyarország egyik legeredetibb jazz/r’n’b formációja, melyben Kertész Erika énekesnőt olyan elismert nevek kísérik, mint Rátonyi Róbert (zongora), Szendőfi Péter (dob), Szuna Péter (basszusgitár). Erika kristálytiszta hangja és dalainak eredetisége különleges és megkapó zenei élményt ad. A zeneszámok angol és magyar szövegeinek szerzője szintén az énekesnő, így egyedülálló harmónia és egység fogja össze a dalokat.

A számokban keverednek a stílusok, de a hangzásukban meghatározó az elektronikus zene elemeivel vegyített R&B-funk jelleg és néha a drum&bass stílus, a lüktetés szolgál alapul egy-egy dal hangszerelésében. Lemezeik modernebb, szélesebb zenei spektrumot átívelő hangzást adnak, kidomborítva Erika egyéni zeneszerzői-szövegírói világát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában