Te is megteheted!

2020.08.31. 16:21

Kenyai árvákon segít Nági

Nemes küldetéssé vált számára a gyerekek jövője, miután tavaly látogatást tett az afrikai országban.

Fotó: Facebook / NÁGI

– Csatlakoztam a Taita Alapítvány „Ahol Kincs a Ceruza” nevű mozgalmához, amely során gyűjtést szervezünk a kenyai árvaházban élő gyerekeknek a most induló tanévhez – számolt be a hajdúböszörményi énekesnő a minap a közösségi oldalán. Mint írta, az a célja, hogy rajongói hozzájárulások segítségével összegyűjtsön 100 ezer forintot a nélkülöző kisdiákok számára. Követői gyorsan szívükbe zárták az ügyet, hiszen " target="_blank" rel="noopener noreferrer">mindössze egy nap alatt máris 70 ezer forint érkezett az alapítvány számlájára. Nágit nosztalgiával töltötte el a jótékonysági ügy felkarolása, eszébe jutottak róla azok a felemelő és meghitt pillanatok, amelyeket tavaly novemberi látogatása során személyesen élhetett át az afrikai St. Joseph árvaházban.

Az egyik legemlékezetesebb pillanat az volt, amikor egy poros könyvtárban, a ragasztott gerincű, kartonfedeles könyvek között megkérdezte a gyerekeket, hogy mivel szeretnének foglalkozni, ha felnőnek. – Legnagyobb megdöbbenésemre sebészek, orvosok, tudósok és papok bőrébe bújnának szívesen – mesélte. A kicsik egyhamar megszerették Nágit, aki megismertette őket a festés örömével, ugyanis papírt és festéket vitt nekik. – Ugráltak örömükben, és alig győzték kivárni, mire mindenki kezébe ecset jut. Az árvaház belső udvarán ülve-hasalva a betonon, a lépcsőkön festegettek, és egész napra lekötötte őket az újdonság varázsa. Csak néha jöttek oda hozzám újabb és újabb lapokért. Imádtam, ahogy átjárta a hála az udvart – osztott meg egy másik kedves emléket. Hozzátette, saját szemével láthatta, milyen hiányos az árvaházi gyerekek iskolai felszerelése, és szeretné, ha a most induló tanévben más körülmények várnák őket.

„Ha mindenki kopásig hegyezhetné a kis ceruzáját… mert mindenkinek lenne”

– zárta sorait az énekesnő.

A nemes célról és az alapítvány tevékenységéről bővebben ezen a linken tájékozódhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában