jön az új klip

2020.07.29. 13:20

Hétköznapok másként: pop-rock stílusban írták a dalt

Ismét közös dallal jelentkezik Szakály Gergő „SKY” és Szőcs Reni.

Fotó: Szakály Gergő-archív

Csütörtökön már elérhető lesz a legnagyobb videómegosztó portálon Szakály Gergő „SKY”, a debreceni születésű énekes és Szőcs Reni legújabb dala. A közös munka nem új keletű: az Álmodnék még című dalban már hallhattuk őket együtt. – Akkor éreztük azt, hogy eléggé passzol a hangunk egymáshoz, az egész munkafolyamat gördülékenyen ment. Úgy döntöttünk, megpróbálunk még egy-két közös dalt összehozni, így született meg a Hétköznapok, amit már a karantén alatt kigondoltunk – mondta el a Naplónak Reni.

– Az Álmodnék még című dalt még tavaly májusban írtam meg. Az alkotási folyamatból hiányzott valami; beszéltem több emberrel, hogy próbáljunk meg egy női hangot, s Renire esett a választás. Azóta is tart ez a közös munka. Az Álmodnék még egy kicsit líraibb, de rádiós dal volt, viszont a Hétköznapok már inkább pop-rock stílust képvisel – tette hozzá Gergő.

A hétköznapi egyedüllétről szól

A Hétköznapok című dalt még karantén alatt kezdték el írni, végül úgy döntöttek, túl elcsépelt lenne, ha egy újabb ilyen számot dobnának ki.

– Lassan haladtunk a dallal, már-már kifelé jöttünk a karanténból, mire a dallamot megtaláltuk. Átjött Reni, hogy megírjuk a szöveget hozzá, végül teljesen más dalszöveg született. Próbáltunk társadalmi problémákat megfogni, az egyedüllétről szól a dal. A digitális világban mindenki ezer emberrel beszélget, folyamatosan elérhetők vagyunk, mégis nagyon sokan érzik azt, hogy egyedül vannak, senki nem veszi észre őket. Miközben azt gondoljuk, hogy nagyon sok barátunk van, kevésnek érezzük magunkat, mert folyamatosan azt látjuk a közösségi médiában, hogy mindenkinek szuper az élete, holott a mi életünk is az, csak nem vesszük észre. Nekem ez a mondanivalója a dalnak, de mindenki valahogy azt látja meg benne, amit akar – beszélt a Hétköznapok üzenetéről Gergő.

A klipben forgó klip

A Németh Dávid által rendezett videónak is hasonló mondanivalója van. – Alapvetően a klipben forog egy klip. Van egy imázs jellege, de egy sztorit is elmond, mindenki mást lát bele – részletezte a debreceni születésű énekes. A páros arról is beszélt: a közös munka nem ér véget, már dolgoznak a következő közös dalon, mely egy lírai hangvételű szerzemény lesz.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában