interjú big daddy lacával

2019.10.31. 12:14

Se jó, se rossz, csakis a Kartel

Őszi klubszezonját indítja a Ganxsta Zolee és a Kartel zenekar csütörtök este a debreceni Roncsbárban. A koncert előtt a formáció oszlopos tagja, Kalmár László (Big Daddy Laca) válaszolt a Napló kérdéseire.

Fotó: (C) MACSU PHOTOGRAPHY

Mit képvisel a banda?

– A legegyszerűbben megfogalmazva? Az utcát szólaltatjuk meg.

Milyen lesz az új lemez?

– Nagyon jó! De tényleg… Visszakanyarodunk a gyökerekhez, a régmúltba, az igazi old school vonalhoz. A lemez címe – Old Skool – is erre utal majd. Egyébként épp most hallgattuk vissza az anyagot a stúdióban, és úgy érezzük, az albumon nincsen töltelék nóta, nem kell rajta átléptetni egyetlen egy dalt sem. A szövegek pedig ugyanolyan lényegre törőek és mocskosak lesznek, ahogy azt tőlünk megszokhatták.

Fejezze be azt a mondatot, hogy a Kartel 10 év múlva…

– Ugyanitt lesz!

Egy korábbi posztjukban azt írták, egyik kedvenc hazai koncerthelyszínük a debreceni Roncsbár. Miben más ez, miért jó itt fellépni?

– Jó a hely és nagyon jól is szól, ráadásul mindig telt ház előtt játszunk, ha ott lépünk fel. Szeretnek minket Debrecenben, ezért mi is szeretünk oda járni.

Fotó: Matey István

Gondolta volna, hogy az Emiliós dologból mémgyár lesz?

– Nem hittük, hogy ekkorát fog durranni, de igazából a Tank TV segítette elő a sikerét. Zolee évek óta mondogatja nekünk ezt a poént, most viszont a tankcsapdások meg is örökítették, aminek köszönhetően kezdetét vette az őrület. De hát tényleg baromi vicces.

Mit gondol, meg lehet élni gengszter rapből?

– Ha ma kezdenénk fiatal csapatként, akkor nem biztos, hogy sokra mennénk vele... De 25 év után úgy gondolom, kialakult egy saját stílusunk, a „Kartel-hangzás”, ami mára a védjegyünkké vált, és amire hál' istennek a mai napig kíváncsi a közönség. Ezért szerencsére azt mondhatom, hogy abból élhetünk, amit igazán szeretünk csinálni.

Miért tartja fontosnak a jótékonykodást?

– Adni és segíteni mindig jó érzés, az pedig egy külön öröm, ha láthatod is a másik arcán az okozott boldogságot.

Mit csinál, amikor épp nem a színpadon van, hogyan tölti szabadidejét?

– A tetováló szalonomban vagyok, azt irányítgatom, illetve ha tehetem, biciklizem, mert imádok Mountain Bike-ozni. És persze a legszívesebben a családommal vagyok.

Mit jelent számára az apa szerep?

– Az apaság egyszerűen minden hiányosságot kitölt az életben. A kisebbik fiam pont tegnap lett 15 éves, a nagyobbik pedig 2 hónapon belül lesz 17. Ő egyébként őrületesen tehetséges zenész, a Bartók konziba jár. Jó érzés látni, hogy viszi tovább a vonalat, sőt, már le is hagyott benne.

Mi volt a legromantikusabb dolog, amit tett?

– Nem is olyan régen például megszerveztem a barátnőm születésnapját: reggel nyolctól majdnem egészen éjfélig öt-hat féle programot sűrítettem be a napba. Egyik sem volt valami hű, de extra dolog, viszont mindegyik meglepetésként érte. Az ünnepelt és én is nagyon jól éreztük magunkat.

Milyen az ideális nő?

– Nem a külső az elsődleges, persze a bányarémek nem jönnek be. Fontos, hogy jó szerető és barát legyen egyben, aki jó fej és humoros, tehát agya is van. A nettség és tisztaság pedig alapkövetelmény.

Laszkács Denise

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában