Házi praktikák, mézes tea, vitamin: így védekeznek a debreceniek az influenza ellen

Akt.:
Házi praktikák, mézes tea, vitamin: így védekeznek a debreceniek az influenza ellen
© Illusztráció
Debrecen – Olvasóink beszéltek arról, hogy barikádozzák el saját szervezetüket az influenzaszezonban.

– A téli időszakban összességében több vitamint szedek és hozzá gyümölcsöket, zöldségeket fogyasztok – mondta Szücs Márta.


Szücs Márta Szücs Márta ©

– Nekem nagyon beváltak a hagyományos otthoni praktikák, a mézes tea és egy-két citrom. A védőoltásokat több éve már nem kérem, mert még sosem kaptam el az influenzát – válaszolta Osán József.


Osán József Osán József ©

Jávorszki Olga meglehetősen gyógyszerellenes, így semmi ilyesmit nem szokott szedni. Védőoltást sem adat be, helyette házi mézes teával kúrálja magát. Ebben az időszakban több gyümölcsöt, fokhagymát fogyaszt és próbál minél többet pihenni.


Jávorszki Olga Jávorszki Olga ©

– Én inkább a jól bevált házi praktikákra szavazok, valamint immunerősítőt szedek. Ilyenkor több gyümölcsöt eszem és sportolok, igyekszem gyakran friss levegőn lenni. Nem szeretem a védőoltásokat, helyettük az alternatív megoldásokat részesítem előnyben – osztotta meg velünk Gönczi Gréta.


Gönczi Gréta Gönczi Gréta ©

Győri Kristóf naponta szokott C-vitamint szedni ha betegeskedik, gyógyszert csak akkor vesz be, ha nagyobb baj van.


Győri Kristóf Győri Kristóf ©

– A bevált praktikákat alkalmazom; C és E-vitamin, és minden, ami természetes! Oda szoktam figyelni a szervezetem jelzéseire, bár szerencsére évente csak egyszer vagyok beteg – mondta el Arany Márió.


Arany Márió Arany Márió ©

HBN|Fotók: Matey István