Sportlövő BL

2023.11.04. 22:40

A légpuskás csapat arany-, a légpisztolyos ezüstérmes

A magyar légpuskás csapat arany-, a légpisztolyos pedig ezüstérmet szerzett szombaton az első alkalommal kiírt sportlövő Bajnokok Ligájában, a Hotel Mercure Budapest Castle Hill szállodában.

MW

Mészáros Eszter a női légpuska 10 méteres alapversenyében a krakkói központú Európa Játékokon a wroclawi sportlövész központban 2023. június 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Pekler Zalán, Péni István, Mészáros Eszter, Dénes Eszter összeállítású puskás válogatott nagy izgalmak után 3-2-re győzött a döntőben Németország ellen.

Az első párban Pekler Zalán 16-10-re nyert Maximilian Ulbrich ellen, majd Mészáros Eszter 17-7-re kikapott Anna Janssentől. A folytatásban Péni István és Maximilian Dallinger csatája következett. A végig szoros párharcban a német - 15-13-as vezetésénél - egyetlen pontra volt a győzelemtől, ám az időkérést követően Péni István fordított és 18-16-ra nyert. A negyedik párban Lisa Müller megállíthatatlan volt, 17-5-re bizonyult jobbnak Dénes Eszternél. 

A mérkőzés sorsáról döntő párharcban a Pekler Zalán, Mészáros Eszter kettős küzdött a Maximilian Ulbrich, Anna Janssen duó ellen. A magyarok jól kezdtek és végig vezetve 16-6-ra nyertek. A győztes csapat 10 ezer euró pénzdíjat is nyert.

"Nagyon jó csapatot alkottunk. Örülök annak, hogy noha egyéniben vesztettem, a legfontosabb csatában Zalánnal győzni tudtunk"

 - mondta Mészáros Eszter.

Dénes Eszter azt emelte ki, hogy örökre emlékezetes marad számukra ez a BL-győzelem, mert ez volt az első ilyen viadal, ráadásul Magyarországon rendezték. "Remélem, hogy lesz folytatása ennek a remek kezdeményezésnek" - tette hozzá.

A Major Veronika, Fábián Sára Ráhel, Tátrai-Fejes Miklós és Rédecsi Máté alkotta légpisztolyos csapat a fináléban 3-0-ra kikapott Németországtól. A döntőben az első párban Tátrai-Fejes Miklós 16-8-ra alulmaradt Robin Walterrel szemben, majd Major Veronika 16-10-es vereséget szenvedett Sandra Reitztől. A folytatásban Rédecsi Máté is veszített, méghozzá 16-4-re Michael Schwaldtól, így a negyedik pár összecsapására már nem került sor. Az ezüstérem 7500 eurós pénzdíjjal járt együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában