Felelősségvállalás

2023.06.19. 10:46

Pályázati program indul fiatal sportoló tehetségeknek (videó)

Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára és Miklósa Erika, a Mol Új Európa Alapítvány elnöke közös videóban jelentették be hétfőn a fiatal sportoló tehetségek részére induló pályázati programot, amelynek éves keretösszege 400 millió forint.

MW

Miklósa Erika, a Mol Új Európa Alapítvány elnöke és Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára

Forrás: Schmidt Ádám Facebook-oldala

„Benedek Tibor, Egerszegi Krisztina, Hosszú Katinka, Szilágyi Áron. Micsoda teljesítmény áll mögöttük. És micsoda szorgalom, elszántság kell a tehetség mellett ahhoz, hogy elérjék az álmaikat. De az álmok megvalósításához segítőkészség és támogatás is kell. A Mol Új Európa Alapítvány azt vallja, hogy felelősek vagyunk a jövő generációiért. Szakmai stratégiai partnereinkkel, a sportért felelős államtitkársággal és a Nemzeti Sportügynökséggel közösen keressük a jövő magyar példaképeit” – hangsúlyozta Miklósa Erika.

 

A tehetséggondozás a sportért felelős államtitkárság számára is kiemelt jelentőségű feladat, ezért együtt útjára indítunk egy fiataloknak szóló pályázati programot. A program elsősorban azokat a 18–22 éves sportolókat kívánja támogatni, akik a pályaválasztás miatt sokszor arra kényszerülnek, hogy végleg elhagyják a versenypályát. A pályázat lehetőséget nyújt számukra, hogy a megfelelő anyagi támogatás mellett folytassák tanulmányaikat, miközben sportolói karrierjükről sem kell lemondaniuk. A program éves keretösszege 400 millió forint

– emelte ki Schmidt Ádám.

A sporttehetséggondozási pályázat szeptember elején indul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában