Beatrice 45

2023.12.06. 12:49

Nagy Feró: a rockzene mindig is politizált (videó)

A Kossuth-díjas énekes-dalszerző a Magyar Nemzetnek adott interjúban beszélt a hétvégi jubileumi nagykoncertre történő felkészülésről, a zenekar múltjáról és a politikai állásfoglalásáról is.

MW

Nagy Feró énekel a Debreceni Egyetem yoUDay –Te napod – című tanévnyitó stadionshow-ján a debreceni Nagyerdei Stadionban 2023. szeptember 13-án

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A mai, úgymond független hangadók Nagy Feró szerint általában baloldaliak, és nem tűrik, hogy ellenkezzenek velük. Ezért lehet az, hogy:

miközben a magyar könnyűzenei élet hetven százaléka jobboldali, nemzeti érzelmű, kevesen vannak, akik ezt be is vallják, mert félnek kimondani. Én mindig vállaltam ezt, és nem zavar, ha azért bántanak, mert szimpatizálok a kormánypárttal és Orbán Viktorral, akihez hasonló nagy formátumú politikus nincsen ma a világon

– mondta Nagy Feró a Magyar Nemzetnek. 

A zenész a hétvégén a Beatrice 45 jubileumi nagykoncertre készül az MVM Dome-ban, és még azt is elárulta, hogy az elmúlt évektől eltérően egy professzionális színpadi látvánnyal dolgoznak majd, ami a „mi életünkről fog szólni, amit itt Európában élünk, és arról, hogy mit jelent számunkra a magyarságunk” – fogalmazott az előadó.

Én úgy érzem, hogy két csizma közé vagyunk beszorítva újkori történelmünkben: a szovjet és az amerikai csizma közé.

De úgy is fogalmazhatnánk, hogy a szovjet most Nyugatról fenyeget minket. Amerika pedig olyan nagyhatalom, amely mindig úgy tesz, mintha a barátunk volna, de közben parancsolgat nekünk. A koncert helyzetkép: megállapítjuk, hogy itt élünk, ebben a közegben kell alkotnunk.

A zenész úgy vélekedik, hogy: 

most azért vagyunk rendszerellenesek, mert az Európai Unió ellen vagyunk. A rockzene mindig is politizált. Aki játssza a függetlent, az általában baloldali, nincs olyan, hogy valaki független szerintem. Ez képmutatás. Engem viszont nem érdekel, hogy azért, mert híve vagyok Orbánnak, valaki nem szeret.

Arra a kérdésre is választ adott, hogy kap-e a Fidesszel szimpatizáló megnyilvánulásai miatt kritikákat akár a zenei világból.

A fizetett trollok rendszeresen beszólnak nekem. Ha politikailag támadnak, az általában lepattan rólam. Én úgy látom, hogy ma Magyarországon a könnyűzenei együttesek hetven százaléka a jobboldallal szimpatizál. Más kérdés, hogy mit mondanak, mert nem mindenki vállalhatja ezt.

Én vállalom: nem vagyok független. Magamtól is függök például
– emelte ki az előadó.

A Nagy Feróval készített interjú teljes terjedelem IDE KATTINTVA olvasható!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában