Krimi

2024.02.27. 14:40

Életfogytiglant kapott a kolléganőjét halálra szurkáló férfi

Legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételesen szabadságra.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki megölte kolléganőjét egy veszprémi üzemben. Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetést szabtak ki rá  - írja az MTI a táblabíróság közleménye alapján. 

A vádlott legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételesen szabadságra. 

A döntéssel a táblabíróság részben helyben hagyta az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék határozatát, a feltételes szabadságra bocsátás időtartamát csökkentette 15 évvel.

Helyszínelés a veszprémi üzemben
Forrás: Veol.hu

Mint arról már korábban hírt adtunk, a vádlott és a sértett egy veszprémi üzemben dolgoztak. A férfi a szabadidejében vérengző tartalmú videójátékokkal játszott. Vonzalmat érzett a férjezett, kisgyermekes nő iránt, de megszólítani nem merte. 2022. május 21-én áldozatával egy éjszakai műszakban dolgozott, azonban harmadik napja nem aludt, nem evett, és csaknem 30 doboz energiaitalt ivott meg.

A munkaidő leteltével a férfi követte kolléganőjét a női öltözőbe, ahol szexuális ajánlatott tett neki.  A nő visszautasította, a férfi emiatt dühös lett, elővette a hátizsákjából a kését és hasba szúrta őt. A nő elesett, a vádlott pedig tovább szurkálta a felsőtestén. A segélykiáltásokra két ember ért az öltőbe. Amikor rákiáltottak a férfire, az megindult feléjük, ezért támadástól tartva elfutottak és segítséget kértek.

Életfogytiglan az orvtámadásért

A megszurkált nő a helyszínen meghalt, a vádlott elmenekült, de fél órán belül elfogták.

A másodfokú bíróság indoklása szerint a vádlott többszörösen minősülő emberölést követett el egy olyan ember sérelmére, aki arra semmilyen okot nem adott. Az elkövetés orvtámadás jellegű volt, mert a vádlott és a sértett korábban nem is beszélt egymással. Emiatt volt indokolt az életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása. 

Késelés
Illusztráció: Shutterstock

Ugyanakkor a feltételes szabadlábra bocsátás idejének maximális, 40 évben történő meghatározása a bírói gyakorlatot figyelembe véve eltúlzottan súlyos - tudatta a táblabíróság sajtószóvivője. 

A bíróságok ugyanis csak egyes minősítő körülmények, így a több emberen elkövetett emberölés vagy a különös visszaesés esetén szabnak ki ekkora büntetést.

A bíróság figyelembe vette a férfi büntetlen előéletét és azt, hogy az elkövetéskor még fiatal felnőttnek számított, így a büntetési célok eléréséhez elegendőnek ítélte a feltételes szabadságra bocsátás 25 év elteltével történő vizsgálatát.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában