Krimi

2024.01.06. 14:25

Félelmetes: láncfűrésszel támadt a rendőrökre egy taksonyi férfi

Nem fogja olcsón megúszni, a főügyészség kevesli a kiszabott 12 évet.

MW

Illusztráció: Shutterstock

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a kiszabott 12 év fegyházbüntetés súlyosítását indítványozta azzal a férfival szemben, aki láncfűrésszel támadt a rendőrökre - derül ki Magyarország Ügyészségének közleményéből. 

A középkorú férfi még 2020. szeptember 27-én keveredett szóváltásba a szomszédaival, és egy 45 cm élhosszúságú benzinmotoros fűrésszel fenyegette meg őket. A szomszédok ezért telefonon bejelentést tettek a rendőrségen.

Az utcán tartózkodó elkövető a helyszínre érkező rendőrjárőr felszólítására sem volt hajlandó a magas fordulatszámon működtetett láncfűrészt leállítani. 

A férfi a rendőri intézkedésnek sem akarta alávetni magát, hanem a tőle 1-2 méter távolságra megálló mindkét rendőr felé folyamatosan lépve, kaszáló mozdulatokat tett felső testük irányában, miközben fennhangon megöléssel fenyegette őket. Az egyik rendőrjárőr az elkövető támadása elől kihátrált, míg a másik a férfit könnygázszóró spray-vel többször lefújta. 

A támadó csak ekkor hagyott fel a fenyegetéssel, a láncfűrészt leállítva a lakásába futott, ahol a rendőrök végül megbilincselték és előállították a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságra.

Prison,Guard,Escort,Arrested,Inmate,Through,Jail,Corridor
Illusztráció: Shutterstock

A Budapest Környéki Törvényszék a 2023. októberében a férfit bűnösnek mondta ki minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt, és ezért - mint többszörös visszaesőt - 12 év fegyházbüntetéssel, és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetéssel sújtotta azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet ellen az ügyész a - korábban már többek között hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt is jogerősen elítélt - férfi terhére a szabadságvesztés büntetés súlyosításáért, míg ő és a védője felmentésért fellebbeztek.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a kiszabott szabadságvesztés tartamának jelentős felemelését kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál. A férfi más büntetőügyben jogerősen kiszabott szabadságvesztését töltve várja a fellebbviteli eljárás befejezését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában