Krimi

2023.09.27. 12:15

Megrázó részletek a Toscanában meghalt két magyar apáról

Szemtanúk beszéltek a rosignanói strandon megfulladt két magyar családapa hősies küzdelméről.

Két, jó barátságban lévő család látogatott a Livornóhoz közeli Rosignano fehér homokos strandjára szeptember 23-án. A gyönyörű természeti szépségeiről ismert hosszú partszakasz azon részét választották ki, ami a Fine folyó torkolatánál található. De a szépségnek arrafelé komoly ára van: a közeli, mosószódát gyártó üzem melléktermékei miatt fehéredett ki a tengerparti homok és attól lett mesésen kék a víz is – írja a Bors.

De a hely nemcsak erről, hanem erős, kiszámíthatatlan áramlatairól is hírhedt. Azon a végzetes napon kellemes, délnyugati szél fújt, a két családapa és két gyermekük együtt fürdött.

A szemtanúk szerint a szülők megérezhették a veszélyt, mert még partra segítették a kicsiket, de ők már nem tudtak kiérni a homokos fövenyre.

Egy alattomos áramlat elragadta őket és nagyon gyorsan sodorni kezdte, pillanatokon belül már kétszáz méterre voltak a biztonságot nyújtó parttól. A családtagok sikítására figyeltek fel a strandolók, de segíteni nem tudtak Ervinnek és Róbertnek.

Mindez délután fél kettőkor történt, közben az erősödő szél miatt a tenger egyre viharosabbá vált. Mentőhelikopterrel, csónakkal keresték őket, búvárok is érkeztek a strandra. A két áldozat közül az egyiket szinte azonnal megtalálták, a parton próbálták újraéleszteni, defibrillátort is alkalmaztak, mindhiába. A kétségbeesett próbálkozásokat a gyerekek is végignézték.

A barát holttestét 40 perc múltán találták meg.

Életveszélyes szakasz
Tavaly egy moldovai család került bajba ugyanitt, akkor a vízimentők a lányt és a feleséget még ki tudták menteni, az apán azonban már nem tudtak segíteni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában