Krimi

2023.08.21. 12:35

Magyar férfi rabolhatott ki egy német bankfiókot, egymilliót fizet a helyi rendőrség a nyomravezetőnek

A bajor rendőrség most pénzt ajánlott annak, aki segít: hosszú ideje hiába keresik azt a férfit, aki pisztollyal a kezében rabolt ki egy kisvárosi bankfiókot Passau környékén.

Ruhstorfban támadott rá fegyverrel egy férfi az ottani Sparkasse alkalmazottjára, és ötezer eurót - mintegy kétmillió forintot - vitt el az akció során. A helyi rendőrség szerint az akcentusa alapján a rabló

magyar, vagy erdélyi, vagy felvidéki lehetett és a rendőrök az elrabolt összeg több mint felét ajánlották fel annak, aki segít beazonosítani a férfit, és annak tartózkodási helyét.

A rendőrség szerint a rabló kifigyelhette, hogy a bankban ilyenkor nincs ügyfél. A pénztárgép előtt megállt, nadrágjából előhúzott egy ezüstszínű pisztolyt, és tört németséggel azt mondta, bankrablás, majd a pénzzel távozott. A rendőrség szerint körülbelül két utcányit futott, ott nyoma veszett, beszállhatott egy autóba, de nem tudták azonosítani sem a járművet, sem a rablót, hiába indult felkutatására a rendőrség helikopterrel.

A  bajor rendőrség nyomozói többször kihallgatták már a bank dolgozóit és most a magyar lakosság segítségét is kérik, hátha valaki felismeri az elkövetőt. A sértetteket nyelvész szakértő is kihallgatta, aki szerint a férfi nagy valószínűséggel magyar anyanyelvű. 

A körözvény szerint a rendőrség 3000 eurót kínál adómentesen az informátornak - írja a német rendőrség.

Fahndungsplakat_KPI Passau_0823

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában