Krimi

2023.06.14. 11:56

Ennek sokan örülni fognak: jön az egynapos autópálya-matrica

Régi téma: sokak használnák szívesen.

Az M7-es autópálya Velence közelében

Forrás: Szabad Föld

Fotó: Németh András Péter

Magyarországon jelenleg tíznapos, havi, kéthavi és éves autópálya-matrica megvásárlására van lehetőség. Egy még 2022-ben elfogadott európai uniós határozat viszont változást hozhat ebben – írja az autopalyamatrica.hu.

A döntés alapján 2024-től kezdve a tagállamoknak biztosítaniuk kell napi, heti, havi és éves matricákat nehézgépjárműveknek. A személyautók esetében pedig napi, heti és/vagy 10 napos, havi és/vagy két hónapos, valamint éves matricákat követel meg a szabályozás.

Az új egynapos autópálya-matrica megjelenését már biztosan sokan várják, hiszen kivel ne fordult volna már elő, hogy elég lett volna egy kiránduláshoz?

Egyelőre nincs információ arról, zajlik-e hazánkban az egynapos matricák előkészítése. Azonban mivel a tagállamok két évet kaptak, hogy felkészüljenek az új szabályozásokra és kiépítsék az új matricarendszert, így várhatóan 2024-ben megjelenhetnek az egynapos autópálya-matricák.

Elsőként egyébként Csehország jelentette be, hogy 2024 márciusától bevezeti az egynapos autópálya-matricát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában