Bulvár-celeb

2024.03.12. 19:05

Magyar kutatók kiderítették, miért színlelnek a nők szex közben

Pofonegyszerű a magyarázat, pécsi kutatók derítették ki.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: NDAB Creativity

A magyar nők kielégülés-színlelését vették górcső alá a Pécsi Tudományegyetem BTK Pszichológia Doktori Iskolájának hallgatói. Csányi Edit, Őry Fanni, illetve témavezetőjük, Meskó Norbert kérdőíves formában kapott válaszokból 2200 nő adatait elemezték – jelent meg az egyetem online magazinjában a minap.

Az eredmények arra utalnak, hogy a nők színészkedésének elsődleges oka a belső bizonytalanságuk. Ez a megoldás azonban nem segít, mi több, árt, hiszen megnehezíti a szexuális problémákkal való szembenézést.

Ugyanakkor a kutatók azt is megállapították, hogy egy figyelmes, megértő és gondoskodó partner egyfajta védőfaktor szerepet tölthet be.

A téma szakértői számára régóta ismert tény, hogy a nők különböző helyzetekben szexuális kielégülést színlelnek. A magyarázat igen sokféle lehet, gyakran a párjuk önértékelését szeretnék növelni.

Azért is folyamodhatnak ilyen lépéshez, hogy a lehető leggyorsabban véget vessenek a kellemetlen együttlétnek, valamint rövid távon el tudják hessegetni a félelmüket azt illetően, hogy valami baj lehet.

Nem ritka azonban az sem, hogy a nők úgy gondolkodnak, a színészkedéssel képesek feltüzelni saját magukat.

Egy amerikai kérdőív magyar változatának megbízhatóságát teszteltük, és emellett számos új eredményt is találtunk

– részletezte a tanulmány egyik szerzője. Elmondta továbbá, az orgazmust színlelők hajlamosak alárendelődni partnerük igényeinek, és az érzelmi hiány enyhítését remélik a szextől.

A kutatók kiemelték, a másik fél empátiája kulcskérdés, hiszen egy együttérző, türelmes társ mellett sokkal ritkábban viselkednek így a nők - számolt be róla a tenyek.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában