Krimi

2024.03.17. 06:30

Cicasétáltatók lepték el Óbudát

Aki Óbudán jár, már nemcsak kutyasétáltatókkal, hanem pórázon vezetett macskákkal is találkozhat.

MW

Egyre többen sétáltatják pórázon a cicájukat is

Forrás: Shutterstock

Fotó: Frau aus UA

Új trend kezdett el terjedni a III. kerületben, aminek büszke képviselője az ott élő Gondané Kaul Éva, aki a Metropolnak mesélt a macskasétáltatásról.

Óbuda zöldövezeti részén gyakran látni macskákat sétáltató gazdikat. Köztük van Éva is. A 64 éves feleség a Pók utcai lakótelepről viszi lesz kedvencét, az ezüst-fekete színű brit kandúrját.

A gyerekeim úgy nőttek fel, hogy térdig jártunk állatokban, mindig volt macskánk

 – kezdte el mesélni Éva, aki nyolc éve vágott bele az akkor még merésznek számító kezdeményezésbe, azaz abba, hogy pórázra köti Cézárt és megsétáltatja.

Nyolc éve még inkább kutyákat sétáltattak, de láttuk Cézáron, hogy nagyon kimenne, ezért pórázra tettem és kivittem sétálni

 – idézte fel Éva a kezdetet, aki azt is megosztotta a Metropollal, hogy a macskája nehezen szokta meg a pórázt. Idővel viszont még a kutyáknál is jobban megszerette.

Cézár nehezen szokta meg a pórázt, de most már a kutyáknál is lelkesebben sétál
Fotó: olvasói fotó

„Ha meglátja, hogy nyúlok a hámhoz, már ugrik oda az ajtóhoz és türelmetlenül vár, hogy induljunk” – mondja Éva, akinek bevett útvonala van.

Volt, hogy messzebbre, a Kisoroszinál lévő erdőbe is vittem, néha pedig a Duna-parton biciklizek vele

– folytatja büszkén Éva.

Sosem volt baj a kutyás gazdikkal

„Még veszélyes helyzet sem volt! Mikor látják, hogy egy macska van velem, mosolyognak. Menő dolognak tartják” – büszkélkedik a macskasétáltató asszony, aki ennek ellenére azért próbálja elkerülni a kutya-macska találkozást.

Öt család viszi még le rajta kívül a  kedvencét a kerületben, amiről ő tud.

A teljes cikket a Metropolon olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában