Bulvár-celeb

2024.02.13. 12:00

6,1 milliárd forintos főnyereménnyel ünnepeli 67. születésnapját az Ötöslottó

67 éve ezen a napon kezdte meg az akkori Sport- és Lottóigazgatóság az Ötöslottó szelvényeinek értékesítését. Magyarország legismertebb számsorsjátéka az elmúlt több mint 6 évtizedben több mint 40 játékost tett milliárdossá és ezreket milliomossá. Az Ötöslottó a héten 6,1 milliárd forintos fődíjjal várja a játékosokat.

MW

Talán épp ez lesz a szerencsés szelvény

Forrás: Szerencsejáték Zrt.

Egy kis történelem

1957. február 13-án, azaz kereken 67 éve kezdték meg az Ötöslottó szelvényeinek árusítását, darabonként 3 forint 30 fillérért. Az akkori sajtó csak a Totó méltó ellenfeleként említette az új játékot, az Ötöslottó pedig beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és meghódította az országot.

A szerencsevadászokat azonnal lázba hozta az új játék, néhány héttel később az első számhúzást mintegy másfél millió szelvény tulajdonosa várta izgalommal. Óriási tömeg volt kíváncsi a nyilvános kézi sorsolásra, és az első számhúzásnál heten is örülhettek négytalálatosuknak. Az első öttalálatos szelvény 1957.  április 11-én volt, egy özvegyasszony saját, valamint gyermekei életkorát játszotta meg, amellyel máig tartó hagyományt indított, és örökbe beírta magát a számsorsjátékok történetébe. 

Az Ötöslottó eddigi legnagyobb nyereménye közel 6,5 milliárd forint volt, amelyet 2020-ban a 13. játékhéten nyert meg egy játékos.

 

Illusztráció: Shutterstock

Elképesztő nyeremények

Az Ötöslottón jelenleg 28 hete nem volt telitalálatos, ezért mostanra már 6,166 milliárd forint várja a játékosokat, ami a játék történetének második legnagyobb nyereménye. A halmozódás miatt egyre erősebb a kereslet a játék iránt, az elmúlt mintegy 7 hónap alatt megduplázódott a forgalom a halmozódás kezdetéhez képest.

Halmozódik a Hatoslottó is, a várható nyeremény telitalálat esetén 1,95 milliárd forint, ami a játék történetének harmadik megmagasabb összegű jackpotja. 

Felmérések szerint a játékosok nagyjából fele-fele arányban játszanak saját számokkal, illetve gépivel. A legkedveltebb számok között van a 13-as, a 7-es, a 21-es és a 3-as. Utóbbi szám talán a legszerencsésebb, mivel az Ötöslottó 67 éve alatt a 3-as számot húzták ki a legtöbbször, összesen 233-szor. Az elmúlt 28 hétben több mint 900-an voltak legközelebb a telitalálathoz, ennyi játékos ért el négytalálatot a lottószelvényén - írja közleményében a Szerencsejáték Zrt. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában