Bulvár-celeb

2023.07.08. 17:10

Túl van a barcelonai speciális agyműtéten a kis Kornélia

Az egyházasrádóci agysérült kislányt sikeresen megoperálták.

MW

Forrás: Kornélia Mosolyáért Alapítvány / Facebook

 Kornélia túl van a műtéten! - olvashatjuk az édesanya örömét a közösségi oldalon, ahol megosztva a Kornélia Mosolyáért Alapítvány posztját egy megkönnyebbült arcot ábrázoló emotikonnal jelölte azt.

Minden rendben ment. Mozgásnál, habár vannak fájdalmai, sokat ficereg. Sőt puszit is küldött. És természetesen mosolyog, mosolyog és mosolyog 

– írja Pecsicsné Kiss Veronika.

Forrás: Vaol.hu

Hozzátette: "Köszönjük mindenkinek a drukkolást, sok jókívánságot. Ránk fért minden biztatás, mert nagyon féltünk. Köszönjük a rengeteg privát üzenetet is, elnézést, ha valakinek nem válaszoltunk. Hálásak vagyunk mindenkinek, akinek támogatása révén a műtét megvalósulhatott! "

Kornélia számára nagy gyűjtés indult, és kevesebb, mint 3 hónap alatt összejött a szükséges összeg, így június végén Kornélia Nazarov-műtétjét el tudták végezni.

Az egyházasrádóci négygyermekes család életét 2020 óta követi nyomon a Vaol.hu: egy fiúgyermek után születtek a hármasikrek, a trió kislány tagja sérült lett. 

Kornélia olyan mindent elpusztító agykárosodást szenvedett, amely érintette mozgásfejlődését, látását, értelmét is. Születése után hetekig életveszélyes állapotban volt, azt jósolták számára, hogy mozdulatlanul fog feküdni, és semmilyen akaratlagos tevékenységre nem lesz képes. De a szülők nem hagyták ennyiben, gyűjtöttek a fejlesztésére, vitték, ahová lehetett, és célul tűzték ki, hogy Kornélia fel tudjon állni, megtanuljon járni, akár segédeszközzel.

 Idén februárban fordult a család a nagy nyilvánossághoz segítségért, hogy Kornéliát elvihessék dr. Igor Nazarovhoz, aki Barcelonában végez speciális műtétet, úgynevezett „szelektív és zárt miotenofasciotomíát”, ami nagyban javítani fogja a kislány állapotát, eredményesebbé teszi rehabilitációját. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában