tudomány

2019.07.08. 20:37

Bolygó- és Hold-túrák Földünkről az Agórában

Különleges program várja az Agóra Tudományos Élményközpontban a csillagászat iránt érdeklődőket.

Fotó: agora.hu

A péntek este fél 9-kor kezdődő rendezvény keretében rövid bevezető előadás után csillagász szakember vezetésével a résztvevők profi távcsövön keresztül csodálhatják meg a Jupitert, a Szaturnuszt, annak gyűrűit és a Holdat, de megfigyelhetnek kettőscsillagokat.

Emellett megnézhetik a Visszatérés a Holdra című, az űrkutatással foglalkozó, úgynevezett teljeskupolás filmet is a planetáriumban.

A programot a szervezők 10 éves kortól ajánlják. Rossz idő esetén a teljeskupolás film megtekintése mellett az Agóra csillagásza tart bemutatót a digitális planetáriumban. Mivel a távcső a szabadban van, hidegben érdemes pluszruhát is vinni.

A csillagászati élmény várhatóan 22 óra 30 percig fog tartani.

Ingyenes parkolás

A szervezők arra kérik az autóval érkező látogatókat, hogy kihajtásra a Dóczy József utca felé eső, a Debreceni Egyetem főépülete mellett található, 2-es számú kaput használják, amely éjjel-nappal üzemel.

Az ingyenes parkolást az Agóra Tudományos Élményközpont akkor tudja lehetővé tenni, ha a bejáratnál kapott belépőszelvényt a vendégek magukkal viszik, és azt az élményközpont pénztárában érvényesítik.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában