Magyarország

2008.04.05. 10:36

Interjú Kövér Lászlóval

<p>Az elkövetkező hetek koalíciós alkudozásait Kövér László szerint a hatalomhoz, a konchoz való görcsös ragaszkodás kényszere fogja meghatározni.</p>

A Fidesz választmányi elnöke a MagyarNemzetnekadott interjújában elmondta: napról napra nő azok száma, kik belátják, hogy csak egy előre hozott választás teremtheti meg az ország rendbetételének politikai előfeltételeit. A Fidesznek ezt a felismerést segítenie kell, de türelmetlenül nem szabad siettetnie - mondta.
Kövér László szerint március 9-én nem néhány milliárd forintos nagyságrendű társadalompolitikai intézmények létéről voksoltak az emberek, hanem egy egész politikát ítéltek meg. A 3,3 millió igennel szavazó többsége lényegében azt az egészség- és oktatáspolitikát utasította el, amit a haszonszerzés motivál - mondta. Ha a biztosítási rendszerről lesz népszavazás, a politikus szerint ugyanígy voksolnak majd.
A Fidesz választmányi elnöke úgy látja, a két kormánypártban mély belső személyi, erkölcsi és identitás válság alakult ki. A szétesés szélén állnak; minél tovább húzzák az időt, minél később vonják le a következtetéseket, annál több kárt okoznak az országnak - jelentette ki Kövér László a lapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!