Helyi közélet

2016.04.05. 13:27

"Ha emelkednek is a bérek, nem marad a zsebben több pénz"

Debrecen - Megkérdeztük az utca emberétől, hogy érzi-e a környezetében a bérek emelkedését.

Debrecen - Megkérdeztük az utca emberétől, hogy érzi-e a környezetében a bérek emelkedését.

– Úgy látom, a fizetések nem növekednek hangsúlyosan ismerőseim körében, pedig munkájuk sok stresszel jár. Van, ahol inkább elvégzik a több feladatot, csak biztos legyen az állásuk – mondta Vajda Zoé.

Pásztor Adrienn szerint az emelések és a fizetések cégtől függően változnak. Azt veszi észre, hogy a fiatal kezdők többet keresnek, mint akik már tizenvalahány éve dolgoznak ugyanott. Illetve az sem mindegy, hogy melyik városban vállal az ember munkát – mondta.

Kovács Béla édesanyja helyzetét említette, ő pedagógus létére csak a közelmúltban kapott béremelést, előtte hosszú ideig nem emelkedett a fizetése.

Günes Emin úgy véli, ha emelkednek is a bérek, nem marad a zsebben több pénz, mivel az árak is folyamatosan nőnek. Így nem tűnik fel senkinek, ha csak kicsit emelnek. Ezen kívül, szerinte a versenyszférában egy dolgozóra egyre több munka jut.

– Igen, a minimálbérek emelkedtek és emelkednek most is. Nálunk például teljesítményarányosan emelték a fizetést, de szerintem ez mindenhol így van. Attól függ, ki mennyit dolgozik – fejtette ki Földesi József.

Cseh Bernadett úgy látja, ugyanazért az összegért manapság többet kell dolgozni.

HBN | Fotó: Matey István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában