Harmadik helyen végeztek a magyar lányok

Debrecen, 2015. június 7. Tóth Tímea, Horváth Krisztina, Kányási Veronika és Aho Nina Daniella (b-j), a magyar csapat tagjai örülnek a 3x3-as U18-as kosárlabda-világbajnokság Magyarország - Izrael bronzmérkõzés végén a debreceni Kossuth téren 2015. június 7-én. A magyar válogatott 14-11 nyert, így harmadik lett a világversenyen.
Debrecen, 2015. június 7. Tóth Tímea, Horváth Krisztina, Kányási Veronika és Aho Nina Daniella (b-j), a magyar csapat tagjai örülnek a 3x3-as U18-as kosárlabda-világbajnokság Magyarország - Izrael bronzmérkõzés végén a debreceni Kossuth téren 2015. június 7-én. A magyar válogatott 14-11 nyert, így harmadik lett a világversenyen. - © MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Debrecen – Izrael ellen győzelemmel és harmadik pozícióval búcsúzott Magyarország a debreceni közönségtől.

Magyarország-Izrael összecsapást már rendeztek ezen a világbajnokságon, a csoportkörben a mieink 14-9-re diadalmaskodtak. A sors úgy hozta, hogy a harmadik helyet ez a két gárda döntötte el egymás közt.

Jól kezdett a publikum által támogatott házigazda, a ponterős játékot bemutató Aho vezérletével 5-1-re elhúzott a piros-fehér-zöld alakulat. Izraeli oldalról sokáig csupán Lev tudta bevenni a magyar gyűrűt. A bronzcsata felénél három egységgel álltak jobban a lányaink (9-6). Horváth duplájának köszönhetően megnyugtató, öt pontos hazai előnyt mutatott a tábla (12-7). Végül 14-10 arányban behúzta Földi Attila csapata a „kisdöntőt”, ezzel sikerült a dobogó legalsó fokára felkapaszkodnia Kányásiéknak.

– Kicsit letörtek voltunk az elvesztett elődöntő után, mert szerettünk volna hazai közönség előtt döntőt játszani, de úgy érzem, ez a harmadik hely is szép teljesítmény. Belülről nagyon izgalmas volt a bronzmeccs, hiába vezettünk több ponttal, tisztában voltunk vele, hogy duplákkal felzárkózhatnak ránk. Nagyon jól éreztük magunkat Debrecenben, mindennel elégedett vagyunk, a szállás, az ellátás, a hangulat és a szervezés méltó volt egy vb-hez– összegzett a Naplónak boldogan Horváth Krisztina.

Magyarország U18-as 3×3-as női nemzeti csapata remekül szerepelt a debreceni vb-n, nyolc diadal mellett, mindösszesen egyszer maradt alul, így megérdemelten zártak érmes pozícióban.

Eredmény:

Bronzmérkőzés: Magyarország-Izrael 14-10

HBN-BÁ


Drámai meccsen maradtunk alul
Debrecen – Hosszabbításba torkolló elődöntőben Franciaország egy ponttal jobbnak bizonyult a magyaroktól.