HAON Sziréna

2018.12.16. 19:46

Kidőlt fákat, lehasadt ágakat is eltávolítottak a tűzoltók

Hajdú-Bihar - Leesett a hó Hajdú-Bihar megyében is. Sokszor bizonyosodott már be, hogy nem elég a téli gumit felszerelni, más módon is fel kell készülni a télies időjárásra az utakon – hívja fel az útra kelők figyelmét a katasztrófavédelem.

Hajdú-Bihar - Leesett a hó Hajdú-Bihar megyében is. Sokszor bizonyosodott már be, hogy nem elég a téli gumit felszerelni, más módon is fel kell készülni a télies időjárásra az utakon – hívja fel az útra kelők figyelmét a katasztrófavédelem.

A jeges, csúszós utakon csak akkor induljunk el, ha a járművünk megfelelően felkészült az időjárásra. Indulás előtt tervezzük meg utunkat. Tájékozódjunk az út- és meteorológiai viszonyokról. Ebben segítségünkre van a www.met.hu és a www.utinform.hu weboldalak. Hasznos lehet telefonunkra letölteni a VÉSZ alkalmazást, amelyen az ország minden pontjáról értesülünk az aktuális tűzoltói beavatkozásokról, így egy-egy baleset okozta útlezárást is megtudhatunk belőle. Az esetleges elakadás ne okozzon meglepetést, készüljünk fel plusztakaróval, inni- és ennivalóval, és legyen nálunk telefontöltő. Mivel elterelésekre is lehet számítani, nem árt a szokásosnál többet tankolni, ha útra kelünk.

A csúszós utak miatt több közlekedési balesethez is vonultak a tűzoltók Hajdú-Bihar megyében. Nagyobb tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség, az áramtalanítás mellett, a járművek kihúzásában segítettek az egységek. A hétvégén a motoros láncfűrészek is feladatot kaptak, sok fát és faágat távolítottak el tűzoltók, amelyek a gyalogos és a közúti forgalmat veszélyeztették.

A korábban ismertetett eseteken túl, Püspökladányban, a Kossuth utcában egy nyolcméteres fa egyik ága szakadt le a járdára. A püspökladányi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították az ágat.

Debrecenben, az Acsádi úton is fa miatt vonultak az egységek. Egy hatméteres fa az úttestre dőlt, ezzel akadályozta a közúti forgalmat. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Délután a debreceni Ótemető utcában is fát távolítottak el a tűzoltók. Egy hatméteres fűzfa derékban kettétört, és a járdára borult, a gyalogosforgalmat veszélyeztette – számolt be a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.


[related-post post_id="4082535"]

[related-post post_id="4082238"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!