HAON Sziréna

2018.11.28. 08:49

Vádemelésbe torkollott egy csúnya szakítás Szerepen

Püspökladány, Szerep - A Püspökladányi Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki kiköltözés előtt megrongálta volt élettársa vagyontárgyait.

Püspökladány, Szerep - A Püspökladányi Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki kiköltözés előtt megrongálta volt élettársa vagyontárgyait.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett élettársak voltak, 2017 őszéig az asszony szerepi házában éltek. A kapcsolat megszakadását követően a nő időlegesen elköltözött a saját házából, és felszólította a vádlottat, hogy minél hamarabb hagyja el az ingatlant. Mielőtt azonban a férfi 2017 decemberében a hatóság közreműködése által elhagyta a lakást, bosszút állt. A vádlott a házban lévő gázkonvektorokat, alumínium csöveket és vízmelegítőt megrongálta úgy, hogy a fűtőtesteket a falból kiszakította, a csöveket elvágta. Emellett a sértett nagy mennyiségű ruhaneműjét az udvaron elégette – írja közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádlott a cselekményével összesen 81.200 forint kárt okozott a sértettnek. Az asszony a nyomozás során kérte a kárának megtérítését.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a törvényi feltételek fennállására tekintettel a férfival szemben indult büntetőeljárást felfüggesztette, és az ügyet közvetítői eljárásra utalta. A közvetítői eljárás keretében a terheltnek lehetősége nyílt a jóvátételre, a sértettel kötött megállapodásban vállalta az okozott kár részletekben történő megfizetését, azonban azt nem teljesítette – közölte a Főügyészség.

A Püspökladányi Járási Ügyészség kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratában indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat bocsássa próbára és a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el, annak adjon helyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!