HAON Sziréna

2018.10.10. 18:10

Tanítványa élesztette újra a pedagógust

Derecske - Az idős hölgy összeesett, a légzése és a keringése is leállt.

Derecske - Az idős hölgy összeesett, a légzése és a keringése is leállt.

Mellkasi fájdalomra panaszkodó hölgy hívta a segélyhívót augusztus elején. A kora esti órákban éppen ügyeletben lévő egység percek alatt a helyszínre érkezett, az analízisek elvégzése után a beteg jobban lett.

Szakszerű újraélesztés

Bár először nem szeretett volna, de a biztonság kedvéért, a kiemelt mentőegység vezetőjének kérésére, a beteg úgy döntött, hogy mégis a mentősökkel tart a debreceni kórházba. Ekkor az idős hölgy összeesett, a légzése és a keringése is leállt. Markovics Sándort, a háromtagú kiemelt egység tagját kérdeztük meg a történtekről.

– Kiérkezésünk után elláttuk a beteget, infúziót kötöttünk, be és közben telefonon konzultáltunk a kardiológussal. Nagy eltérés nem volt, így indultunk volna a kórházba, amikor leállt a légzése, összeesett, leállt a keringése. Ennek felismerése után protokoll szerű újraélesztés kezdődött, aminek eredményeként a légzés és a keringés is helyreállt. A légút biztosítása után már stabilizáltuk a hölgy állapotát, akit probléma nélkül tudtak beszállítani a bajtársak Debrecenbe – mondta.

Aztán eltelt egy hónap és az idős hölgy besétált a mentőállomásra, hogy személyesen is megköszönje a segítséget. A történet szépsége, hogy annak idején még tanította is a mentőst, aki meghatódott a történteken.

Csapatmunka eredménye

– Nagyon jó érzés, ezért is éri meg ebben a szakmában dolgozni. Azzal, hogy tudtunk segíteni, hozzájárulhattunk ahhoz, hogy tovább élhessen. Ez leírhatatlan érzés. Igazi csapatmunka volt, nagyon büszke vagyok a bajtársaimra. Az ilyen pozitív visszajelzések – amilyeneket kaptunk a hölgytől és az emberektől azóta is – nagyon segíti a munkánkat – fogalmazott a mentős.

- Némethy Norbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!