HAON Sziréna

2018.08.07. 09:27

Tűzesetek tarkítják a kánikulát Hajdú-Biharban

Hajdú-Bihar - Volt, ahol az avar, másutt a klímaberendezés kapott lángra Hajdú-Bihar megyében, a Fényes udvarban kigyulladt egy lakás. Sajnos a póznadöntős balesetek sora sem ért véget, hétfőn Nyíracsádon ütközött villanyoszlopnak egy személyautó.

Hajdú-Bihar - Volt, ahol az avar, másutt a klímaberendezés kapott lángra Hajdú-Bihar megyében, a Fényes udvarban kigyulladt egy lakás. Sajnos a póznadöntős balesetek sora sem ért véget, hétfőn Nyíracsádon ütközött villanyoszlopnak egy személyautó.

Villanyoszlopnak hajtott egy személyautó tegnap kora reggel Nyíracsádon, az Asszonyrész tanyánál. Az oszlop az ütközés következtében kitört, csak a vezetékek tartották. A gépjárműben egy ember utazott, akit a mentőszolgálat kórházba szállított. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók feszültségmentesítették a járművet. Az áramszolgáltató a helyszínen elvégezte az sérült oszlop cseréjét, a munkálatok ideje alatt átmenetileg húsz lakásban szünetelt az áramszolgáltatás.

Avar égett mintegy öt négyzetméteren tegnap a reggeli órákban Hajdúhadházon, a Bedő Albert utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Kigyulladt egy klímaberendezés kültéri egysége tegnap kora délután Püspökladányban, a Jog utcában levő társasház egyik lakásában. A tulajdonos az épületet áramtalanította, majd a püspökladányi hivatásos tűzoltók egy porraloltó készülékkel eloltották a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Tűzhelyen hagyott olaj gyulladt ki tegnap későn este egy társasház első emeleti lakásában, Debrecenben, a Fényes udvarban. A tűz átterjedt a berendezési tárgyakra is. A lángokat az ott tartózkodók a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották. A debreceni hivatásos tűzoltók az épületet és annak minden lakását átvizsgálták hőkamerával, majd a füsttel telítődött helyiségek átszellőztetését is elvégezték. Az eset miatt összesen huszonkilencen hagyták el lakásukat, akik a társasház átvizsgálását követően visszatérhettek otthonukba. Az eset során egy ember sérült meg, akit a mentőszolgálat kórházba szállított.

- Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -


Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek súlyos sérüléssel végződtek. A szolgálatot ellátó állomány 8 személyt fogott el, akik közül 5 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 3 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 15 személyt állítottak elő, köztük 2 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 7 esetben történt.


[related-post post_id="3943928"]

[related-post post_id="3942589"]

[related-post post_id="3942423"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!