HAON Sziréna

2018.08.18. 09:24

Négyen sérültek a nyíradonyi karambolban

Hajdú-Bihar - Debrecenben villanyoszlopnak ütközött egy jármű, Földesen pedig avartűz pusztított.

Hajdú-Bihar - Debrecenben villanyoszlopnak ütközött egy jármű, Földesen pedig avartűz pusztított.

Péntek reggel Nyíradony-Tamásipusztára riasztották a nyíradonyi és debreceni hivatásos tűzoltókat. Mint arról korábban a Hajdú Online is beszámolt, a 471-es úton összeütközött két személyautó. A baleset következtében az egyik jármű annyira összeroncsolódott, hogy a vezetője beszorult, őt a nyíradonyi tűzoltók feszítővágó berendezéssel szabadították ki, majd átadták a mentőszolgálatnak. A két autóban összesen négyen utaztak, mindannyian megsérültek. A műszaki mentés teljes útlezárás mellett zajlott.

Veszélyeztette a gyalogos és a közúti forgalmat egy faág péntek délelőtt Debrecenben, a Ruyter utcában. A tizenöt méteres fa egyik ága nyolc méter magasan lehasadt, ezért azt a tűzoltók gépezetes tolólétrán át motoros láncfűrésszel levágták.

Az erkélyen keresztül jutottak be a debreceni hivatásos tűzoltók egy Kassai úti ház negyedik emeleti lakásába. Az ott lakó rosszul lett, és nem tudta az ajtót kinyitni a mentőszolgálatnak. Miután a tűzoltók létrán át bejutottak, a sérültet átadták a mentőknek.

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó tegnap kora délután Debrecenben, a Füredi és a Sinai utca sarkán. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet, személyi sérülés nem történt.

Öt hektáron a száraz avar és a nádas lángolt Földesen, az Északisor utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre több gépjárműfecskendővel, majd két vízsugárral és kéziszerszámokkal megfékezték a tüzet.

Lehasadt egy tizenöt méteres fa egyik ága, és veszélyeztette a buszforgalmat tegnap délután Debrecenben, a Doberdó utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók dugólétrán át motoros láncfűrésszel eltávolították a lehasadt ágat.

Péntek este beizzott egy Gyergyó utcai lakás elektromos szekrénye Debrecenben, ezért riasztották a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit. Az egység elvégezte az áramtalanítást, majd átszellőztette a lakást. Kisebb anyagi kár keletkezett. Az eset miatt az ott élők az éjszakát rokonoknál töltötték - összegezte az ügyeleti híreket a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint az egyenruhások az elmúlt 24 órában 4 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 1 súlyos, míg 3 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 3 személyt fogott el, akiket bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A rendőrök 23 személyt állítottak elő, köztük 10 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 10 esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!