HAON Sziréna

2018.07.17. 09:42

Kétezer kilós papírtekercs, teherautóban rejtőző afgán férfi

Hajdú-Bihar - Leesett egy járműről egy több mint kétezer kilogrammos papírtekercs a 47-es főúton, az ártándi határátkelőnél pedig rejtőző embert találtak egy lengyel honosságú kamionban. Ügyeleti híreink hétfőről.

Hajdú-Bihar - Leesett egy járműről egy több mint kétezer kilogrammos papírtekercs a 47-es főúton, az ártándi határátkelőnél pedig rejtőző embert találtak egy lengyel honosságú kamionban. Ügyeleti híreink hétfőről.

Leesett egy nyerges vontatóról egy kétezerkétszáz kilogrammos papírtekercs hétfő hajnalban a 47-es számú főúton. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy mezőgazdasági vontató segítségével levontatták a közúti akadályt képező tekercset az útról.

Nyírmihálydiban, a Nádlós utcában húsz négyzetméteres területen műanyag autóalkatrészek égtek tegnap délelőtt. A szakolyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat, a nyíradonyi hivatásos tűzoltók pedig kéziszerszámokkal elvégezték az utómunkálatokat.

Ötszáz négyzetméteres területen kapott lángra a száraz fű Hajdúhadházon, a Pallagi utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal megfékezték a lángokat.

Három hektáros területen árpatarló és lábon álló árpa gyulladt meg tegnap délután Kaba külterületén. A püspökladányi és a debreceni hivatásos tűzoltók mellett a kabai önkéntes tűzoltók is részt vettek a tűz megfékezésében. Három vízsugárral és kéziszerszámokkal végezték az oltást. Az tűz során nagyobb anyagi kár keletkezett.

Egy autó motortere füstölt tegnap délután Debrecenben, a Böszörményi úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral megszüntették az izzást, az autó motorterét pedig visszahűtötték. Nagyobb anyagi kár keletkezett.

Egy villanyoszlop trafó része izzott tegnap késő délután Bojton, az Ady Endre utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók a területet biztosították az áramszolgáltató szakemberei kiérkezésig. A szakemberek a trafót kicserélték.

Hétfőn késő este száraz fű és összehordott széna égett háromszáz négyzetméteres területen Tiszacsegén, az Ipari utcában. Az egyeki önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a tüzet - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Afgán férfi lengyel teherautóban

A magyar és román rendőrök egy határsértőt találtak Ártándon a közös ellenőrzés során - tette közzé a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy ukrán állampolgár jelentkezett belépésre egy lengyel honosságú teherautóval az ártándi határátkelőhelyen július 17-én, hétfőn 1 óra 30 perckor. A magyar és román rendőrök a közös ellenőrzés során a kamion rakterében egy embert találtak megbújva. A férfi afgán állampolgárnak vallotta magát, de személyazonosságát és Magyarországon való jogszerű tartózkodását nem tudta hitelt érdemlően igazolni. Az afgán állampolgárral szemben a román hatóságok folytatják az eljárást.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

Az elmúlt 24 órában Hajdú-Bihar megyében személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendőrség tudomására. A szolgálatot ellátó állomány 3 személyt fogott el, akiket bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A rendőrök 16 személyt állítottak elő, köztük 7 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 8 esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!