HAON Sziréna

2018.03.06. 08:57

Éveken át lopta a gázt a püspökladányi asszony

Püspökladány - Összesen két és fél millió forintos kárt okozott, lopás bűntette miatt felelhet.

Püspökladány - Összesen két és fél millió forintos kárt okozott, lopás bűntette miatt felelhet.

A vádirat szerint a vádlott lakóhelyén számlatartozása miatt 2011. szeptember 23-án kikapcsolták a gázt.

Ezután ismeretlen személyek, 2013 májusát megelőzően, szabálytalanul felszereltek a vádlottnál egy illegálisan megszerzett mérőórát és nyomásszabályozót. A közműszolgáltatást végző cég plombáját letépték a csőről, majd a menetes végelzárót eltávolították, és felszerelték rá az ellopott nyomásszabályozót, végül üzembe helyezték a gázmérőt is.

A gázszolgáltató cég képviselői 2017. november 30-án ellenőrzést tartottak a vádlott lakóhelyén, és megállapították a gázlopást.

A vádlott a több éven keresztül történt szabálytalan gázvételezéssel közel 2,5 millió forint kárt okozott a sértettnek, amely nem térült meg.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen folytatólagosan, nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon - olvasható az ügyészség honlapján. Az ügyészség a tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a bíróság a sértett által bejelentett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.


[related-post post_id="3785923"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!