HAON Sziréna

2018.02.08. 14:54

Két betörés, két elkövető Kabán

Kaba - A rendőrök mindkét bűncselekmény elkövetőjét elfogták, akik a gyanú szerint betörtek két házba Kabán. Egyikük nyomára Misa, a szolgálati kutya vezetett.

Kaba - A rendőrök mindkét bűncselekmény elkövetőjét elfogták, akik a gyanú szerint betörtek két házba Kabán. Egyikük nyomára Misa, a szolgálati kutya vezetett.

A rendőrségre február 2-án délelőtt érkezett bejelentés arról, hogy betörtek egy kabai családi házba. A rendelkezésre álló adatok szerint az épületből készpénzt tulajdonítottak el. A bejelentés után a rendőrök rövid időn belül a helyszínre mentek, ahol Misát, a szolgálati nyomkövető ebet is bevetették. Pár perc elteltével Misa egy helyi házhoz vezette a nyomozókat, ahol elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 16 éves helyi fiút, akit előállítottak a Püspökladányi Rendőrkapitányságra, ott pedig gyanúsítottként kihallgatták.

Ellene – szabadlábon hagyás mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a nyomozóhatóság.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra egy újabb kabai esetről érkezett bejelentés február 3-án 14 óra körül. Eszerint feltörték egy lakóház ajtajának zárát, és benyomták a hátsó ablakokat. Az épületből egy műanyag ablakot, egy tekercs rézvezetéket, hangszórókat és különböző háztartási eszközöket vittek el.

Fotó: police.hu

A rendőrök széleskörű adatgyűjtés után elfogtak egy 27 éves helyi férfit - M. Zsoltot -, akit ezt követően előállítottak a Püspökladányi Rendőrkapitányságra. Gyanúsítottként hallgatták ki.

Vele szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Püspökladányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!