HAON Sziréna

2018.01.02. 13:00

Megtörtént a vádemelés a támadó kutyák gazdája ellen

Hencida - Felfüggesztett fogházbüntetést érhet a hátsó udvarból előjövő ebek támadása.

Hencida - Felfüggesztett fogházbüntetést érhet a hátsó udvarból előjövő ebek támadása.

Vádat emelt az ügyészség azoknak a kutyáknak a gazdái ellen, amelyek – kiszabadulván – két esetben is emberekre támadtak.

A vádlottak egy hencidai családi házban laknak, a ház hátsó udvarán több nagy testű kutyát tartanak. Az első és a hátsó udvart egy rosszul működő tolózáras kiskapu választja el egymástól – ismertette kedden a megyei főügyészség.

A kerékpár segített

2015. október 1-jén, kora délután a hátsó udvarról az egyik kutya a nyitott kapun keresztül kiszaladt az utcára, és feldöntötte a kerékpározó, 72 éves sértettet. Röviddel ezután még két kutya kiszaladt az utcára, és azok is a sértettre támadtak, azonban az idős asszony a kerékpárjával távol tudta tartani magától az ebeket. Az állatok támadása folytán a sértett a jobb combcsont tomportáji törését szenvedte el, amely sérülése fél év alatt gyógyult – olvasható a közleményben.

2017. augusztus 4-én a vádlottak látogatókat fogadtak az otthonukban. Az egyik vendég körtét szedett az első udvaron, közben a vádlottak két kutyája kiszabadult a hátsó udvar rosszul záródó kiskapuján, és rátámadt a körtefa alatt álló sértettre. Az egyik kutya a nő jobb lapockáját, a másik a jobb felső combját harapta meg. Az asszony kiabálására az egyik vádlott odaszaladt, és a hátsó udvarra terelte az ebeket.

A sértett a támadás folytán a hátsó lapockatájék és a jobb comb harapott sebét, karcolásait és karmolásait szenvedte el, amely sérülések 8 napon túl, ténylegesen 6 hét alatt gyógyultak – derül ki a híradásból.

Az ügyészség szerint a vádlottak nem teremtettek olyan körülményeket, amelyek kizárták volna, hogy a kutyák az utcára, illetve az első udvarra juthassanak. A sértettek sérülései és a vádlottak gondatlan magatartása között közvetlen ok-okozati összefüggés áll fenn – áll a közleményben.

HBN


Gondatlanul

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a bűncselekményt ténybelileg beismerő vádlottak ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban mindkét vádlott vonatkozásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!