HAON Sziréna

2017.12.22. 10:01

Négyen sérültek az esti karambolokban

Hajdú-Bihar - A Darabos utcán liftbe szorult embereket kellett kimenteni, míg Balmazújvároson állatok százait veszélyeztették a felcsapó lángok. Ügyeleti hírek Hajdú-Bihar megyéből.

Hajdú-Bihar - A Darabos utcán liftbe szorult embereket kellett kimenteni, míg Balmazújvároson állatok százait veszélyeztették a felcsapó lángok. Ügyeleti hírek Hajdú-Bihar megyéből.

A hajdú-bihari rendőrök az elmúlt 24 órában 5 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 3 könnyű, míg 2 súlyos sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 4 személyt fogott el, akik közül 2 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 2 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 10 személyt állítottak elő, köztük 9 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 8 esetben történt.

Kigyulladt egy elektromos vezeték tegnap délelőtt Debrecenben, a Szárazi Ferenc utcában. A családi ház előszobájában felcsaptak a lángok, majd átterjedtek a tetőszerkezetre is. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanítás után egy vízsugárral, valamint egy porraloltó készülékkel eloltották a tüzet.

Közel 300 birkát veszélyeztetett egy tűzeset tegnap délután Balmazújváros közelében, a Kishort tanyánál. Kigyulladt ugyanis egy 35 négyzetméteres lakóház, közvetlenül az állatok hajlékául szolgáló 80 négyzetméteres hodály mellett. A balmazújvárosi önkormányzati katasztrófavédelmisek mellett a debreceni, a hajdúszoboszlói és hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók is a helyszínre vonultak, akik két vízsugárral oltották a lángokat. A tüzet sikeresen megfékezték, így nem terjedt át a hodályra. A tűzoltók az állatok kiterelésében is segítettek, a birkák végül nem sérültek meg.

Falba épített villanyvezeték izzott tegnap este Debrecenben, egy Gerle utcai családi ház hálószobájában. A helyi tűzoltók elvégezték a ház feszültségmentesítését, majd kivágták a falból az izzó vezetéket.

Liftbe szorult tegnap késő este hat felnőtt és két gyermek Debrecenben, a Darabos utcában. A megyeszékhely tűzoltói liftkulcs segítségével szabadították ki a bajbajutottakat.

A megyei mentőszolgálat munkatársai tegnap 172 feladatot láttak el. Az esti órákban több balesethez is kivonultak. Nem sokkal 18 óra után, Debrecen belterületén ütközött két személyautó, a helyszínről egy könnyebben sérült gyermeket szállítottak kórházba. 18 óra 30 perc körül egy másik karambol is történt Debrecen belterületén, ennek következtében egy könnyű sérültet kellett ellátniuk.

20 óra 25 perckor Hajdúsámson belterületén összeütközött egy busz és egy személygépkocsi, később, 21 óra 30 perc körül pedig két személyautó karambolozott Hajdúnánásnál, egy-egy könnyű sérülthöz riasztották őket mindkét esetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!