HAON Sziréna

2013.01.06. 18:56

Sorozatbetörés miatt aggódnak Görbeházán

Görbeháza - Egy hónapon belül nyolc lakásbetörés történt Görbeházán, ahol egyesek már attól tartanak, hogy a bűncselekmény-sorozat tragédiával végződik.

Görbeháza - Egy hónapon belül nyolc lakásbetörés történt Görbeházán, ahol egyesek már attól tartanak, hogy a bűncselekmény-sorozat tragédiával végződik. A Naplót szombaton elkeseredett helyiek arról tudósították, hogy lassan nem mernek otthonról elmenni, mert a készpénzre, ékszerekre hajtó elkövetők mintha csak tudnák, mikor, hol találnak üres lakást. – Elsősorban egyedülállókhoz törtek be, de családosak is akadtak. A tettesekre nem az a jellemző, hogy a módosabbakat választják, inkább biztosra mennek, azokat célozva, akik éppen nincsenek otthon. Több lopás délután négy és este hét között történt, amikor már sötét van, de a tulajdonos még dolgozik.

Az egyik legutóbbi sértett egy olyan özvegyasszony volt, aki néhány nappal korábban vett fel nagyobb összeget. Az elkövetők mintha csak tudták volna… ezért arra gyanakszunk, hogy tippadójuk van – hallottuk egy férfitól. Ismerőse arról beszélt, hogy neki a keresztszülei lakását fosztották ki, amikor elutaztak szilveszterezni. A tolvajok két nagy rottweiler kutyát elbódítottak a bejutás érdekében.

 

A rendőr is áldozat

A rendőrök egyelőre semmi jót sem mondtak a nyomozásról, ezért aggódunk – szögezték le a görbeháziak. Pedig – tették hozzá a véleményüket – a tettesek igen primitívnek tűnnek, mert jól látható nyomokat hagynak maguk után, sőt egy alkalommal sikerült is gyanús alakokat megugrasztani az egyik utcában: akkor – legalábbis így vélik – két férfi menekült el kerékpárral. Mint hozzátették, már a helyi rendőrhöz is betörtek…

– Hébe-hóba korábban is történt egy-egy bűneset, de ilyen sorozatra nem emlékszem. Félek, nehogy legközelebb otthon találjanak valakit, hiszen abból bármi lehet. De fordítva is igaz, amekkora a felzúdulás a faluban, csúful megjárhatja a tetten ért tolvaj, akkor viszont becsületes ember kerülhet börtönbe önbíráskodás miatt – panaszolta a férfi.

Az ügyben hétfőn a rendőrség tájékoztatását is kikérjük.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!