haon-sportoldal

2014.09.15. 16:55

Megfizettek a kihagyásért

Balmazújváros - István Péter ugyan hat góllal segítette csapatát, ez sem volt elég a sikerhez.

Balmazújváros - István Péter ugyan hat góllal segítette csapatát, ez sem volt elég a sikerhez.

A Grundfos-Tatabánya otthonába látogatott a férfi kézilabda NB I. harmadik fordulójában a Kőnig-Trade Balmazújváros együttese. Noha a tatabányaiak tavaly az ötödik helyen végeztek az első osztályban, ahol a hajdúságiak újoncként kezdték meg a szereplést idén, egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet Füzesi Ferenc tanítványai. Az Újváros a negyedik percben 3–1-re vezetett, majd sokáig döntetlen volt az állás. Azonban egy rövidzárlat eldöntötte a mérkőzés sorsát, a balmazújvárosiak több ziccert is kihagytak, míg a hazaiak bedobták azokat, így olyan előnyre tettek szert, melyet már nem tudtak ledolgozni a vendégek, 28–21-re nyert Vladan Matics csapata.

Nem fér bele

– Szerettünk volna helytállni, ami részben sikerült is, bár azért látszott, hogy a Tatabánya erősebb, mint mi. Egy ideig tartottuk a lépést, ám az első félidő végén volt vagy egy nyolcperces kihagyásunk, mely alatt hat ziccert is elhibáztunk, és ez megpecsételte a sorsunkat. Bár a folytatásban sem estünk szét, azonban már nem sikerült feljebb kapaszkodnunk. Természetesen csalódottak vagyunk, de nem is igazán a vereség miatt, mert az benne volt, ennél jobban fájt a végeredmény, a hétgólos különbség. A jövőben hatványozottabban kell figyelnünk, a hullámvölgyeket valahogy jó lenne kiiktatni – vélekedett István Péter, aki hat gólig jutott a tatabányaiak ellen. – Voltak hibáim, ziccert is kihagytam, de azért örülök a hat találatomnak. Nekem ez az első évem az NB I-ben, eddig nem játszottam első osztályban, bár nehezebb, mégis tetszik, bízom benne, egyre jobban megy majd a játék is.

A hétközi bajnoki forduló miatt a Balmazújváros szerdán ismét meccsel, a Csurgói KK vizitál 18 órától a Kőnig Rendezvénycsarnokban. – Jó fizikai állapotban vagyunk, sokat edzünk, ezért bírnunk kell a sűrűbb programot is. Nehéz meccsek várnak ránk, előbb jön a Csurgó, majd szombaton mi látogatunk Szegedre, próbáljuk majd mindkét egylet dolgát megnehezíteni! – jelentette ki a kézis.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!