haon-sportoldal

2008.09.17. 18:03

Magyar Kupa: agyő Algyő!

<p>Algyő - Tíz gólt rámolt be a harmadosztályú ellenfelének a Loki, Dudu mesternégyest vágott. <BR /></p>

Az NB III Alföld csoportját veretlenül vezető Algyő volt az ellenfele a DVSC–TEVA együttesének a Magyar Kupa negyedik fordulójában.

Az előzetes nyilatkozatok alapján a hazaiak nem vetették el annak a lehetőségét sem, hogy óriási meglepetést okozzanak és kiverjék a Lokit, ám az álmaikat hamar szertefoszlatták a debreceniek.

Öt-eggyel fordultak

Kerekes Zsombor révén már a harmadik percben betaláltak a vendégek, majd az első negyedóra végén már háromnál jártak, igaz, ekkor még Gyimesi szépíteni tudott a vendégek részéről.

A korai gólváltás ellenére mozgalmas maradt a mérkőzés, tovább potyogtak a gólok és a játékvezető kiosztott három sárga lapot is.

Utána kicsit leült a meccs, de a hazai kaput állandóan veszélyben tartották a Lokisták, leginkább a rendkívül agilisan futballozó Dudut tudták nehezen tartani az algyői védők.

 A nigériai támadó megszerezte második gólját a 45. percben, előtte Varga Zoltán is eredményes volt, így jelentős, négygólos előnnyel vonulhatott a DVSC az öltözőbe.

Dudu négy gólig jutott
A második félidőben folytatódott a gólgyártás és a Dudu-parádé. Herczeg András rövid idő alatt kihasználta összes cserelehetőségét: lehetőséget kapott Szatmári Csaba, Czvitkovics Péter és Igor Bogdanovics is.

Utóbbi miután beállt, zsinórban három gólt szerzett. A DVSC-TEVA végül 10–1-re győzött, a mérkőzés krónikájához az is hozzá tartozik, hogy az Algyő az utolsó percben kihagyott egy tizenegyest.
A találkozó után Dombi Tibort kértük fel egy rövid értékelésre:

– Igazság szerint többet vártam a házigazdáktól, hiszen vezetik az NB III-mat, de ezen a meccsen semmi extrára nem volt szükségünk ellenük.

Sorra alakítottuk ki a helyzetek, a nehéz, sáros talajon végig mi irányítottuk a mérkőzést. A védelmünkre egy rövid, tízperces időszakot leszámítva nem sok feladat hárult.
-T.N.-

Jegyzőkönyv

Magyar Kupa, 4. forduló
Algyő – DVSC-TEVA 1–10 (1–5)

Algyő, 600 néző. Vezette: Szűcs G.
Algyő: Korom - Végh, Varga F., Retek, Kothencz, Krucsó - Gyimesi, Tóth L. (Daróczi 34.), Zakar, Tóth A. (Krajczár 59.) – Pálinkó
DVSC: Csernyánszki - Nagy Z., Bíró, Szűcs (Szatmári 46.), Takács Z. - Dombi, Sándor T. (Czvitkovics 58.), Huszák, Varga Z. – Kerekes (Bogdanovics 55.), Dudu
Gól: Kerekes (3.), Dudu (6.), Kerekes (13.), Gyimesi (14.), Varga Z. (43.), Dudu (45.), Dudu (54.),Dudu (56.), Bogdanovics (61.), Bogdanovics (72.), Bogdanovics (85.)
Sárga lap: Végh (5.), Tóth L. (11.), Nagy Z. (15.), Krajczár (81.)

Loki: A végső győzelem a cél a Magyar Kupában

Kevesebb emberrel döntetlen

Sztojkovot kölcsön adták a Nyíregyházának

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!