haon-sportoldal

2008.09.02. 12:09

Kifosztották az Újvárost a turai öltözőben

<p>Balmazújváros - Újabb kálvária a Mátra csoportban, az első félidőben észlelt lopás miatt 3–1-nél félbeszakadt a meccs. <BR /></p>

Igazán nem mondhatni, hogy az eddigi NB III-mas szezon az újvárosi focisták kedve szerint alakult volna. A klub kálváriája azzal kezdődött, hogy az MLSZ egy váratlan és nehezen érthető döntéssel a Mátra csoportba sorolta a hajdúsági csapatot, ezzel jelentős anyagi terheket róva rájuk.

A város veztése, a szurkolókkal összefogva, nem kis nehézségek árán előteremtette a szükséges pénzt, így elindulhattak a bajnokságban, de a hét végén újabb csapás érte a Balmazújvárosi FC-t.

Több százezres a kár

Mint arról a Napló már beszámolt, a vasárnapi, Tura elleni vendégjáték során ismeretlen tettesek feltörték a vendégcsapat öltözőjét és személyes tárgyakat, bankkártyákat, valamint készpénzt vittek magukkal.

Amikor az újvárosiak felfedezték a bűncselekményt, azonnal értesítették a rendőrséget és nem voltak hajlandók folytatni a meccset a szünet után, ezért a találkozó 3–1-es állásnál félbeszakadt.

Az esetre Murák László, a Balmazújváros technikai vezetője emlékezett vissza: – A mérkőzés tizenötödik perce táján szóltak a rendezők, hogy zárjuk be az öltözőnk ajtaját, mert tárva-nyitva van, ezt mi rögtön gyanúsnak találtuk, ugyanis úgy jöttünk ki a helyiségből, hogy kulcsra zártuk az ajtót.

Amikor a tartalék játékosaink átnézték az öltözőt, rögtön kiderült, hogy jóformán mindenük eltűnt, ezért azonnal kihívtuk a rendőrséget. A szünetben aztán a többiek is szembesültek a ténnyel, hogy elvitték az összes értékeiket: mobiltelefonokat, ékszereket, órákat, készpénzt, bankkártyákat, még a játékosok ruháit is.

Állíthatom hogy a kárunk minimum 6–700 ezer forintra rúg – sorolta fel a játékosok veszteségeit a vezető.

Lehet, hogy újrajátszák

Az kellemetlen történéseken túl fontos kérdés az is, hogy ilyen esetben mit ír elő a szabályzat. Az MLSZ versenykiírása idevágó pontja szerint „ha a mérkőzés előtt, illetve közben olyan rendkívüli esemény történt, amely lehetelenné tette a reális és igazságos eredmény kialakulását, a mérkőzés eredményét meg kell semmisíteni és a mérkőzés újrajátszását kell elrendelni”.

Jó esély van arra, hogy itt is erről van szó, mert ahogy Murák László elmondta, abban a lelkiállapotban képtelenek lettek volna tovább játszani a vendégek. – Közöltük a bíróval és az ellenőrrel is, hogy nem tudjuk folytani a meccset. Az esetet a szövetség vizsgálja, amely minden bizonnyal a jövő héten dönt az ügyben és természetesen a rendőrség is megkezdte a nyomozást.

Sok a vitás kérdés, a hazaiak felelőssége, illetve a rendezés hiányosságai még feltárásra várnak – fejezte keserűen a tecnikai vezető.
A balmazújvárosi szurkolók legközelebb szerdán 18 órától tekinthetik meg kedvenceiket, akik barátságos mérkőzésen az Érmihályfalvát fogadják.
-T.N.-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!