haon-sportoldal

2008.07.11. 15:37

Világbajnokok ellen a magyarok

<p>A világbajnoki címvédő lengyelekkel, a korábbi világelső ausztrálokkal és a feltörekvő oroszokkal méri össze erejét a magyar válogatott a salakmotoros Világkupa (csapat-világbajnokság) szombat esti, lesznói elődöntőjében.</p>

A Ferjan Matej,  Tihanyi SándorTabaka József,  Magosi Norbert,  Szatmári László összetételű magyarok a célkitűzést már azzal teljesítették, hogy eljutottak a világ legjobb nyolc gárdája közé, ám igen inspiráló feladat a Tomasz Gollob által vezetett lengyel, a Jason Crump és Leigh Adams fémjelezte ausztrálok és az utóbbi években hatalmasat fejlődő oroszok ellen bizonyítani.

A verseny tétje nagy, hiszen a győztes egyenes ágon bejut a július 19-ei dániai döntőbe, míg a második és harmadik helyezett a reményfutamba kerül, ahonnan még kiharcolhatja a kvalifikációt a fináléba. A papírformát alapul véve a lesznói viadal legnagyobb favoritjai a lengyelek és az ausztrálok, míg a magyarok egy nagyon jó napot kifogva talán harcban lehetnek a roppant erős oroszokkal. – Nagyon nehéz megmérettetés előtt állunk, hiszen nem csak a riválisokkal kell megküzdenünk, hanem a pályával is. Nagyon technikás a lesznói ovál, ráadásul a csapatból rajtam kívül csak Ferjan Matej motorozott rajta korábban.

De bízom benne, hogy gyorsan rátalálunk az ideális beállításokra és nem vallunk szégyent a Világkupában. Ahogy mondani szokták, a remény hal meg utoljára, éppen ezért remélem, hogy partiban lehetünk az oroszokkal, bár nagyon nagy kihívás ez a számunkra, ugyanis a riválisunk valamennyi tagja magasan jegyzett salakos – nyilatkozta Tihanyi Sándor, a magyar válogatott csapatkapitánya.

Csapatok
Ausztrália: Jason Crump, Leigh Adams, Ryan Sullivan, Davey Watt, Chris Holder. Oroszország: Denis Gizatullin, Grigorij Laguta, Danil Ivanov, Artyom Laguta, Emil Sajfutgyinov. Magyarország: Ferjan Matej, Tihanyi Sándor, Tabaka József, Magosi Norbert, Szatmári László. Lengyelország: Krzysztof Kasprzak, Rune Holta, Tomasz Gollob, Jaroslaw Hampel, Wieslaw Jagus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!