haon-sportoldal

2008.06.18. 21:57

Az én EB-m: Az oroszok dicsősége

<p>Debrecen - Kassai Zoltán, a debreceni városi labdarúgó-szövetség elnöke a Napló-parkban, a DEAC-pályán nézte végig az Oroszország-Svédország rangadót.</p>

A labdarúgás minden vállfajában (nagypálya, kispálya, játékvezetés) otthonosan mozgó sportember már a meccs előtt sem titkolta, kinek szurkol.- Az orosz válogatottnak szorítottam ezen a mérkőzésen, s bizony szimpátiám nem újkeletű: mindig is szerettem az oroszok erőteljes, de technikás futballját.

A svédek elleni, kulcsfontosságú találkozó előtt is bíztam abban, hogy az orosz medve meghajlítja a svéd acélt, vagyis a kelet-európaiak kivívják a győzelmet, s ezzel a továbbjutást. Nem is kellett csalatkoznom, az első félidőben az oroszok a sokmozgásos játékukkal gyakran zavarba hozták az ellenfelet, Pavljucsenko révén szép gólt szereztek, s már az első félidőben nyomatékosították, hogy a legjobb nyolc közé vágynak. 

A svédek persze azért nem alkotnak gyenge alakulatot, s oda is tették magukat az első gól után, ám ezen az estén az orosz válogatott talán némileg meggyőzőbb volt. Persze a labdarúgás többek között azért is nagyszerű játék, mert mindig minden megtörténhet, végül is egy szint fölött bárki bárkit megverhet: így történt ez szerda este is...
Szóljon hozzá fórumunkon!

- Tóth Csaba -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!