haon-sportoldal

2008.05.10. 18:17

Massa holnap török király lehet

<p>Különösebb meglepetések nélkül ért véget az idei Török Nagydíj időmérő edzése szombaton délután. Az elmúlt napokhoz képest gyönyörű napsütéses idő fogadta a versenyzőket, bár a hőmérséklet csak tizennyolc fokig emelkedett.</p>

A Ferrari brazil pilótája már az időmérő első részében jelezte, hogy ő kívánna vasárnap az élről indulni, ugyanis hét kör alatt olyat száguldott, hogy egyedül Hamilton tudta csak megközelíteni. A kieső zónában felváltva adogatták egymásnak a helyeket a versenyzők, mígnem a két Force-India, a Toro Rosso francia indulója Bourdais, és meglepetésre a Williams-esNakajima, és a Renault-os Piquet nem folytathatta tovább a körözgetést.

A második etap-ban félő volt, hogy nem szóltak a csapatoknak, hogy lehet kimenni a pályára, ugyanis közel 5 perc után támolygott elő a box-ból, a Red Bull Renault-os Coulthard.

A Ferrarik és McLarenek szurkolóinak sem kellett nyugtatókért rohanni, ugyanis toronymagasan kiemelkednek a mezőnyből, így könnyedén jutott a harmadik részbe, azzal a különbséggel, hogy most Raikkönen lett az első. Kubica második helye figyelemreméltó, ugyanis eddig szinte semmit sem tudott villantani Törökországban a BMW.

Sebastian Vettel szereplése a Q2-ben, nem világszenzáció, jó lenne, ha már idén egy versenyt be tudna fejezni a tehetséges pilóta. Az etap végére a kiesők között találta magát Rosberg, Barrichello, Button, Vettel, és Glock.

A várva várt harmadik felvonásban elmaradt a nagy adok-kapok, de egyáltalán nem volt unalmas. Massa remek időt futott, mire Kovalainen válaszolt egy még jobbal, de aztán a brazil kinyomta a szemét a Ferrarinak, és nem hagyott kétséget maga után a tekintetben, hogy ki akar zsinórban harmadjára is győzni Isztambulban. Mellőle egy finn indul, de ezúttal a McLarenes Kovalainen, míg a második sorból Hamilton, és Raikkönen feszül egymásnak a rajt után. A két Red Bull Racing versenyzőjének Q1-es szereplése bíztató lehet a jövőre nézve, míg a kétszeres világbajnok Alonso szépen csendben a hetedik helyre terelgette versenygépét, Kubica mögött.

cZZs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!