haon-sportoldal

2008.05.30. 14:29

Ki veri meg Ferjant?

<p>Debrecen - Szombaton 11 órától indul a salakmotoros egyéni bajnoki pontvadászat Debrecen.<BR /><BR /></p>

Még fel sem ocsúdtunk a miskolci sikert követően, ahol a magyar válogatott kiharcolta a Világkupában való indulás jogát, igazi csemegét láthat a hajdúsági publikum a hétvégén.

Szombaton 11 órától Debrecenben rendezik az egyéni magyar bajnokság első fordulóját, ahol a miskolci sikercsapat tagjai egymásnak feszülnek, kiegészülve külföldi vaspapucsosokkal.

Ferjan Matej, Magosi Norbert, Szatmári László, Tihanyi Sándor és Tabaka József csatája igazi csemegét ígér, de nem szabad elfelejtkeznünk a nagy visszatérőről, Nagy Róbertről, aki az elmúlt évben, többéves kihagyás után ült vissza a motorjára és egyből a 2. helyen zárta a gyulai zárófordulót, illetve Bencze Zsoltról, aki az egyéni Európa-bajnoki viadalon remekelt.

A verseny színvonalát mindenképpen emelik majd a külföldi pilóták, akik egyéves kihagyás után újra meghívást kaptak a magyar bajnoki versenyekre.

Az előzetes nevezések alapján a 2006-os bajnokság ezüstérmese, a lengyel Maciej Kuciapa, a csehek kiválósága, Matej Kus, a csapat ob-n brillírozó szlovén Maks Gregoric és a szintén lengyel Tomasz Rempala érkezik a cívisvárosba.

A viadal legnagyobb favoritja a bajnoki címvédő Ferjan Matej, a nagy kérdés az, a kihívók közül képes lesz-e valaki megverni Ferit.

 A derbi lebonyolítási szisztémája megegyezik a Grand Prix rendszerével, azaz 16 versenyző húsz alapfutamban küzd meg egymással, majd a legjobb nyolc két elődöntőben folytatja a küzdelmet s végül a legjobb négy méri össze erejét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!