haon-sportoldal

2008.04.06. 20:55

Hősiesen küzdöttek, de elrontották a végét

<p>A hosszú bajnoki szünet alatt igencsak kiéheztek a derecskei szurkolók kedvenceik játékára, ugyanis zsúfolásig telt ház fogadta a Tajtavill-Derecske–Fehérép-Alcoa bajnoki összecsapás résztvevőit a Városi Sportcsarnokban. <dia width="900" height="700" alt="Derecske - Fehérép mérkőzés 2008.04.06."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Derecske___Feh_r_p_m_rk__337_z_s_2008_04_06/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Derecske - Fehérép mérkőzés 2008.04.06." /></a></dia></p>

Miután a csapatok között 8 pont és három helyezés volt a különbség a vendégek javára, így egyértelműen a székesfehérváriak voltak a meccs esélyesei, de Köstner Vilmos szakvezető a találkozó előtt ígéretet tett arra, megnehezítik a bajnoki dobogóért harcoló Fehérép dolgát.

Viszont a derecskei tréner életét az nehezítette, hogy a csapata egyik legjobbja, a gólzsák Kocsik Viktória nem épült fel deréksérüléséből, így az átlövő nélkül lépett pályára az alakulata.

Óriási küzdelem

A meccs eleje a vendégeknek sikerült jobban, de szűk tíz perc elteltével összekapta magát a piros-kék alakulat és átvette a vezetést. Gulyás Nikolették óriási lelkesedéssel és fegyelemmel védekeztek, az ellenfél kapuja előtt pedig Kudor Kitti és Kereki Edina révén ötletesen és eredményesen támadtak, így végig vezettek az első félidőben.

Ráadásul a hajrá is remekül sikerült a Tajtavillnek, így háromgólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző a szünetben. A második játékrészben a küzdelem tovább fokozódott, ekkor Rácz Emese vállalta magára a góllövés édes terhét, de az előny tartásában a csereként kapuba álló Lajtos Nóra is kivette a részét remek védéseivel.

A meccs hajrájára egyre jobban fogyott az előny, hiába talált magára Pádár Margó, a vendégek felőrölték a hazaiak ellenállását és az 54. percben újra átvették a vezetést. Hatalmas volt a feszültség a csarnokban, ami negatív hatással volt a Derecskére, ugyanis a csapat legjobbjai, Kudor és Rácz kulcsfontosságú pillanatokban rontott (előbbi hetest, utóbbi ziccert), viszont a Fehérép játékosai jól bírták a nyomást s a végjátékban nyújtott teljesítményüknek köszönhetően kétgólos győzelmet arattak.

Mesterszemmel

Köstner Vilmos: – Nagyon bosszús vagyok, mert 58 percig küzdöttünk, de a végén szarvashibákat vétettünk, amik miatt vesztettünk.

Vura József: – Nagyon jó mérkőzésen, izgalmas csatában értékes pontokat szereztünk, külön örülök, hogy a végén is volt ereje a csapatomnak.

TÉNYEK
Tajtavill-Derecske–Fehérép-Alcoa26–28 (17–14) Derecske, 700 néző.
Vezette: Baranyi, Szloska
Tajtavill-Derecske: KirályKEREKI 5, Pádár M. 4 (1), RÁCZ 5, Sütő M. 3 (2), KUDOR 5 (1), Szabados 2.
Csere: LAJTOS, Kolsofszki (kapusok), Gulyás, Szamosi A. 2, Szamosi L.
Edző: Köstner Vilmos
Fehérép: DJERICSBALOGH B. 6 (3), Vijunaité 3, BERNATAVICIUTÉ 4, TRISCSUK 7 (2)., Vaszari 1, KAMPER 5.
Csere: Fekete (kapus), Szrnka, Kovács A.,Lévai, Tápai Sz., Mayer 2.
Edző: Vura József
Az eredmény alakulása:
7. p.: 4–4.
23. p.: 12–11.
35. p.: 20–17.
44. p.: 21–20.
55. p.: 24–25
Kiállítások: 2, ill 6 perc
Hétméteresek: 7/4, ill 6/5

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!