haon-sportoldal

2008.04.28. 15:17

Herkuselek Hajdúböszörményben

<p>Hajdúböszörmény – A hét végén Hajdúböszörményben méri össze erejét hazánk 12 legerősebb embere. Megyénkből a sportág egyik legnagyobb hazai alakja, a földesi Szabó Zsolt és az egyeki Sárai István küzd az elsőségért.</p>

– Hosszas kvalifikáció után alakult ki a mezőny – mondta a HAON-nak Kathi Béla (HTE) testépítő világbajnok, erőemelő Európa-bajnok, aki a verseny megálmodója.

– A tavalyi országos bajnokság dobogósai szabadkártyával indulhatnak, míg a többieknek bizony alaposan meg kellett küzdeniük a kvalifikációért.

Megyénkből a sportág egyik legnagyobb hazai alakja, a földesi Szabó Zsolt és az egyeki Sárai István küzd a pontokért. A legutóbb, Földesen tartott Magyar Kupán Szabó Zsolt minden számban legyőzhetetlennek bizonyult, és hogy ez nem volt véletlen, azt bizonyította a horvátországi bjelovari nemzetközi versenyen is, ahol szintén nem talált legyőzőre a tavaly 9 versenyt megnyert sportoló.

Szabó Zsolt egyik nagy riválisa lehet a Hajdúböszörményben címvédőként induló Malatinszky Tamás, de az indulók között lesz Darázs Ádám négyszeres magyar bajnok, világkupa-dobogós versenyző is, aki tavalyi súlyos sérüléséből felépülve küzd az elsőségért.

A verseny Hajdúböszörményben három helyszínen tekinthető meg (pénteken 14 órától a városi fürdőben, este 19 órától Hajdúböszörmény főterén, míg szombaton 15 órától a sportcsarnokban). Lesz kamionhúzás, súlydobás, rönknyomás, kőgolyó, felhúzás, kispolszkicipelés, malomkőnyomás és koffercipelés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!