haon-sportoldal

2008.04.24. 14:24

Az olimpia álom, az ob-győzelem valóság

<p>Debrecen - A debreceni Tóth Henrik letette névjegyét a nemzetközi tollaslabda mezőnyben, ám egyelőre ez kevés az olimpiai kijutáshoz.<BR /><BR /></p>

A Hajdú Gabona DTC-DEAC sokszoros magyar bajnok tollaslabdázója, Tóth Henrik alanyi jogon már nem juthat el Pekingbe, ám az elmúlt kétéves folyamatos nemzetközi versenyzés a jövője szempontjából nagyon hasznos lehet.
Talán a legnehezebb olimpiai kvalifikációs szisztémát éppen a tollaslabdázóknál agyalták ki az illetékesek, így hiába ért el figyelemreméltó eredményeket az elmúlt két évben Tóth Henrik – legutóbb éppen a felnőtt Európa-bajnokságon szorongatta meg az angol bajnok, világranglista 52. Rajiv Ouseph-et – , most már csupán a szabadkártyában bízhat.

 Henriknek igazából majd a 2012-es londoni olimpiára lehet reális esélye kijutni, ám ahhoz elengedhetetlenül szüksége lesz arra, hogy a következő években folyamatosan nálánál jobb játékosokkal edzhessen, és emellett rengeteg versenyen indulhasson.

 Ez pedig előrevetíti, hogy vélhetően külföldön találja majd meg a számításait a hajdúsági menő, aki azonban most még teljes intenzitással igyekszik szállítani a sikereket jelenlegi egyesülete, a Hajdú Gabona DTC-DEAC számára.

A hétvégén rendezik meg Budapesten a felnőtt egyéni tollalslabda országos bajnokságot, amelyen Henrik egyéniben, és Kapitány Péterrel az oldalán párosban is az elsőszámű favoritnak számít.

– Természetesen maximálisan csak akkor leszek elégedett, ha mindkét versenyszámban diadalmaskodom – nyilatkozta a Naplónak Tóth Henrik.

– Már régóta jó formában vagyok, igazán kijött az a rengeteg edzésmunka, amelyet az elmúlt hónapokban végeztem. Nagy tapasztalatokkal járt az olimpiai kvalifikációs sorozat, és a nemzetközi edzőtáborok is rengeteget segítettek.

A legfőbb tanulság azonban az, ahhoz hogy a 2012-es olimpiára reális esélyem legyen kijutni, folyamatosan nálam jobb ellenfelekkel kell készülnöm, és még többet kell versenyeznem is.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!